Το cloud της Google εξαπλώνεται με καλώδια κάτω από την θάλασσα

Επεκτείνει τις υποδομές της η εταιρία
18 Ιανουαρίου 2018 05:30
Το cloud της Google εξαπλώνεται με καλώδια κάτω από την θάλασσα

Η Google ανακοίνωσε πως θα προσθέσει τρία καλώδια που θα εκτείνονται κάτω από την θάλασσα καθώς και πέντε νέες περιοχές στο Cloud Platform, επεκτείνοντας τις υποδομές της. Τα τρία υποθαλάσσια καλώδια θα συνδέουν την Χιλή με το Λος Άντζελες, τις ΗΠΑ με την Δανία και την Ιρλανδία με το Χονγκ Κονγκ και το Γκουάμ. Οι πέντε περιοχές που θα προστεθούν θα είναι η Ολλανδία και το Μόντρεαλ για αρχή, ενώ στην συνέχεια θα προστεθούν Λος Άντζελες, Χοννγκ Κονγκ και η Φινλανδία. Οι προαναφερθείσες περιοχές θα προστεθούν στις 13 ήδη υπάρχουσες.

Σύμφωνα με την Google η Cloud υπηρεσία της προσφέρει το 25% της συνολικής κίνησης του ίντερνετ παγκοσμίως και οι νέες της επενδύσεις έχουν σκοπό να βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου και να επεκτείνουν τη διαθεσιμότητα των Cloud υπηρεσιών της εταιρίας. Η Google έχει επενδύσει η ίδια της σε έντεκα τέτοια καλώδια συμπεριλαμβανομένων και των επερχόμενων projects.

Βέβαια η Google δεν είναι η μόνη εταιρία που επενδύει κατά αυτόν τον τρόπο στις υποδομές της. Η Microsoft και το Facebook κατασκεύασαν ένα τεράστιο καλώδιο που συνδέει την Virginia Beach των ΗΠΑ με το Bilbao της Ισπανίας, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2017.