Η Apple δε μειώνει τις επιδόσεις των iPad

Δεν ακολουθεί την ίδια τακτική με τα iPhone
15 Ιανουαρίου 2018 08:45
Η Apple δε μειώνει τις επιδόσεις των iPad

Πολλοί υπέθεσαν πως η όλη ιστορία με τη μείωση των επιδόσεων στα παλιά iPhone από την Apple, θα αφορούσε και τα iPad. Μία “ταλαιπωρημένη” μπαταρία εξάλλου, δεν μπορεί να προσφέρει στο σύστημα τη στιγμιαία ενέργεια που χρειάζεται κατά περιπτώσεις και έτσι η Apple επέτρεψε στο iOS να αλλάζει δυναμικά τις επιδόσεις των παλαιότερων συσκευών. Γιατί να μη συμβαίνει αυτό και στα iPad λοιπόν;

Η Apple  απάντησε σε αυτό το ερώτημα, διευκρινίζοντας πως αυτή η τακτική "εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στα iPhones και όχι σε άλλα Apple προϊόντα". Συγκεκριμένα, αφορά μόνο τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone SE.

Γιατί λοιπόν εδώ δεν εφαρμόζεται η ίδια τακτική; Τα iPad επηρεάζονται και αυτά από το φαινόμενο, ωστόσο η έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη μπαταρία τους είναι ικανή να διαχειριστεί τις στιγμιαίες κορυφές στη ζητούμενη ενέργεια, οι οποίες θα ήταν μπορούσαν να οδηγήσουν ένα iPhone σε αναπάντεχο κλείσιμο. Επιπλέον, λόγω της διαφορετικής χρήσης τους, τα iPad φορτίζονται πολύ λιγότερες φορές από τα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα η μπαταρία τους να σημειώνει λιγότερους κύκλους φόρτισης και να φθείρεται πολύ πιο αργά.