Μερικά iPhone είδαν μείωση επιδόσεων μετά το Spectre patch

Νέο χτύπημα για την Apple
15 Ιανουαρίου 2018 07:58
Μερικά iPhone είδαν μείωση επιδόσεων μετά το Spectre patch

Μετά το χαμό γύρω από τη μείωση επιδόσεων των παλαιότερων iPhone, οι χρήστες τους δέχονται ακόμα ένα χτύπημα, αυτή τη φορά χωρίς της ευθύνη της Apple. Το Spectre bug που επηρεάζει όλους τους επεξεργαστές συσκευών, τόσο desktop όσο και mobile, φαίνεται πως αφορά και τα iPhones. Ο developer Melvin Mughal αποφάσισε να περάσει το iPhone 6 από benchmark, πριν και μετά την έκδοση iOS 11.2.2 η οποία υποτίθεται πως προσφέρει patch για το Spectre.

Σύμφωνα με τα ευρήματά του, διαπιστώθηκε σημαντική πτώση στις επιδόσεις της συσκευής. Οι single-core επιδόσεις σημείωσαν πτώση 41% και οι multi-core 39%.

Ο Mughal σημειώνει πως τα score αυτά ίσως να μην ισχύουν για όλους και πως κανένας δεν έχει τη σωστή απάντηση 100% αυτή τη στιγμή. Καταλήγει όμως στο συμπέρασμα πως με $800 που ξοδεύουν οι άνθρωποι από τις τσέπες τους σε τέτοιες συσκευές, δε θα έπρεπε να μας απασχολούν θέματα μπαταριών και ασφαλείας. Προτρέπει μάλιστα τους χρήστες να αναβαθμίσουν παρά τη μείωση επιδόσεων, αφού θεωρεί την ασφάλεια σημαντικότερη.