Παιδιά εκτίθενται σε πορνογραφικό υλικό μέσω παιχνιδιών

Πάνω από 60 εφαρμογές του Play Store αφαίρεσε η Google
14 Ιανουαρίου 2018 05:30
Παιδιά εκτίθενται σε πορνογραφικό υλικό μέσω παιχνιδιών

Το Google Play store αφαίρεσε πάνω από 60 εφαρμογές όταν ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι μικρά παιδιά εκτέθηκαν σε πορνογραφικό υλικό μέσω των διαφημίσεων που υπήρχαν σε παιχνίδια. Η απόφαση βγήκε μόλις το Check Point εντόπισε τον κακόβουλο κώδικα σε παιχνίδια που στόχευαν νεαρούς χρήστες.

Το κακόβουλο αυτό λογισμικό ονόματι AdultSwine που βρισκόταν σε αυτές τις εφαρμογές, είχε περίπου 3 με 7 εκατομμύρια λήψεις. Το Check Point αναφέρει πως το AdultSwine Μέσα στο ad library του έκρυβε διαφημίσεις με σκληρό πορνογραφικό περιεχόμενο τα οποία εμφανίζονταν σε μικρά παιδιά την ώρα που αυτά έπαιζαν κάποιο παιχνίδι. Επίσης προέτρεπε τη λήψη ψεύτικων security apps, εγγραφή σε υποτιθέμενες δωρεάν υπηρεσίες και ενημέρωνε ψευδώς τους χρήστες ότι η συσκευή έχει μολυνθεί από ιούς.

Παιχνίδια όπως Fit Nights Survival Craft, McQueen Car Racing Game και Addon Pixelmon είναι τα πιο δημοφιλή από τα προσβεβλημένα.

Η Google από την μεριά της δήλωσε τα εξής:

Αφαιρέσαμε εφαρμογές από το Play, καταργήσαμε τους λογαριασμούς των developers και θα συνεχίσουμε να προειδοποιούμε όλους όσους τις έχουν εγκαταστήσει. Εκτιμούμε πολύ τη δουλειά του Check Point για να προστατεύσει τους χρήστες.