Τα νέα ρομπότ της Honda είναι εδώ

Για να βοηθήσουν στις μεταφορές και τη συντροφιά
10 Ιανουαρίου 2018 15:30
Τα νέα ρομπότ της Honda είναι εδώ

Η Honda αποκάλυψε επίσημα στη CES 2018 τα νέα της ρομπότ, μέλη του 3Ε προγράμματός της (Empower, Experience, Empathy). Τα ρομπότ βρίσκονται σε concept στάδιο και η Honda χρειάζεται τη στήριξη άλλων εταιριών για την ανάπτυξή τους στον εμπορικό τομέα.

Πρώτα είδαμε το αυτόνομο εκτός δρόμου όχημα 3E-D18. Σχεδιασμένο για τραχιές επιφάνειες, στοχεύει χρήσεις στον αγροτικό τομέα ή ακόμα και στην έρευνα και διάσωση. Βασίζεται στο σασί του ήδη υπάρχοντος ATV της Honda, διαθέτει κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ τα airless λάστιχά του είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο.

Το 3E-C18 σχεδιάστηκε ως όχημα μεταφοράς αντικειμένων μέσα και έξω από το σπίτι, σε συνθήκες πόλης όμως και όχι τόσο περιπετειώδεις όσο το D18. Χρησιμοποιώντας μάλιστα εκμάθηση μηχανής μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα και να μαθαίνει απλά παρατηρώντας τους ανθρώπους.

Το 3E-B18 τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ίδιες συνθήκες με το C18, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με τη μεταφορά ανθρώπων. Σχεδιάστηκε για να μπορεί να κινείται στα στενά πεζοδρόμια των πόλεων και μπορεί να μεταφέρει άτομα με κάποιας μορφής αναπηρία ή ακόμα και παιδιά.

Το 3E-A18 δε δημιουργήθηκε για να μεταφέρει πράγματα, αλλά για να σας κρατάει συντροφιά. Η Honda το φαντάζεται να εξυπηρετεί τους ανθρώπους σε εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια, βοηθώντας με οδηγίες και συμβουλές, ενώ θα διαθέτει και ένα ψηφιακό πρόσωπο για να μπορεί να επικοινωνεί και με εκφράσεις.

Η Honda παρουσίασε και μία φορητή μπαταρία για όλες τις χρήσεις. Το Mobile Power Pack διαθέτει 1kWh ενέργειας και μπορεί να τροφοδοτήσει τα ρομπότ της, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ή ακόμα και ένα σπίτι. Η ευκολία αλλαγής τους κάνει τη Honda να σχεδιάζει έναν “Exchanger”, ένα σημείο αλλαγής των αποφορτισμένων μπαταριών με φορτισμένες, το οποίο θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία.