Η Merge δημιουργεί ένα “όπλο” επαυξημένης πραγματικότητας

Το 6DoF Blaster θέλει να αποτελέσει το πρότυπο της βιομηχανίας
09 Ιανουαρίου 2018 06:45
Η Merge δημιουργεί ένα “όπλο” επαυξημένης πραγματικότητας

Πέραν του Merge Mini AR/VR headset, άλλο ένα προϊόν έκλεψε τα φώτα τις δημοσιότητας στο booth της εταιρίας στο Las Vegas όπου και λαμβάνει χώρα η φετινή CES. Λόγος για το 6DoF Blaster, ένα περιφερειακό επαυξημένης πραγματικότητας για το κινητό σας τηλέφωνο. Ντυμένο στα χρώματα του πράσινου και του μωβ, το two-handed “όπλο” φαίνεται σαν να βγήκε μόλις από κάποιο cartoon. Το Blaster φέρει δύο σκανδάλες, καθώς και δύο επιπρόσθετα κουμπιά, προσφέροντας - όπως το όνομα δεικνύει - έξι βαθμούς ελευθερίας εντοπισμού θέσης. Ολοκληρώνοντας τη σύζευξη με την κινητή σας συσκευή και αφού την προσαρμόσετε στο ειδικό dock πάνω του, μπορείτε πλέον να κοιτάξετε διαμέσου αυτής λες και πρόκειται για κάποιο scope.

Αυτό που δημιουργήσαμε είναι ένα προσβάσιμο προϊόν (αλλά) και πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για τη μαζική αγορά. Μπορούμε να προσφέρουμε μια high-end, positional-tracked εμπειρία VR και να την ενσωματώσουμε σε ένα form-factor που είναι εύκολο στη χρήση. Το Merge 6DoF Blaster είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που θα κάνει την εικονική πραγματικότητα πιο πρακτική για τους χρήστες, καθώς και καλύτερη για τους προγραμματιστές έτσι ώστε να δημιουργήσουν καινοτόμες εμπειρίες παιχνιδιών. - Franklin Lyons, ιδρυτής της εταιρίας (Απόσπασμα Δελτίου Τύπου)

Το blaster μας χρησιμοποιεί τεχνολογία που καθιστά παρωχημένες όλες τις προηγούμενες VR / AR υλοποιήσεις, έτσι ώστε οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν το δικό τους να θέλουν να το κάνουν συμβατό με το Merge. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους κατασκευαστές, επειδή οι πελάτες τους θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου. - Jeremy Kenisky, αντιπρόεδρος της εταιρίας

Το 6DoF Blaster αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά το καλοκαίρι του έτους που διανύουμε δίχως να γνωρίζουμε την τιμή του, ενώ τα πρώτα developer-kits θα διατεθούν “κάποια στιγμή στις αρχές του 2018”.