DJI Robin: Το stabilizer των DSLR καμερών

Τέρμα οι πατέντες με τα gimbal
08 Ιανουαρίου 2018 05:15
DJI Robin: Το stabilizer των DSLR καμερών

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την DJI ως κατασκευάστρια drone αφού τα Phantom, Mavic και Spark είναι από τα πλέoν κυρίαρχα στην αγορά των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Πολλοί μπορεί να τα έχετε συναντήσει και στα βίντεο των Unboxholics, αφού η ομάδα τα χρησιμοποιεί συνεχώς για τα γυρίσματα των λατρεμένων Kυριακάτικων vlog. Η DJI ωστόσο δεν ασχολείται μόνο με drones. Ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησής της αφορά και την κατασκευή περιφερειακού εξοπλισμού για κάμερες και συγκεκριμένα, gimbals.

Τα gimbals είναι συσκευές σταθεροποίησης στις οποίες ο χρήστης εγκαθιστά μια φωτογραφική μηχανή ή κάποιο κινητό με σκοπό την λήψη ομαλών βίντεο με το ένα χέρι. Οι συσκευές αυτές επιστρατεύουν ηλεκτρικά μοτέρ αλλά και αισθητήρες όπως γυροσκόπιο, για να μπορέσουν να κρατήσουν ισορροπημένη την κάμερα αλλά και να βοηθήσουν το χρήστη σε ομαλότερες περιστροφές της.

Στο CES 2018 η DJI αποκάλυψε το νέο της gimbal stabilizer, DJI Robin-S. Το νέο gimbal της εταιρίας ειδικεύεται σε μεγάλες κάμερες τύπου DSLR και όχι σε μικρού τύπου ή smartphones όπως τα υπόλοιπα. Η εταιρία τόνισε πως το καινούριο της stabilizer είναι συμβατό με τις πιο διαδεδομένες κάμερες και φακούς της αγοράς και σίγουρα με τις σειρές Canon 5D, Panasonic GH και Sony Alpha. Σίγουρα, όντας gimbal για χρήση με ένα χέρι, το βάρος το οποίο μπορεί να αντέξει θα είναι περιορισμένο, ωστόσο η εταιρία δεν έδωσε ακριβή στοιχεία.

Το νέο προϊόν της DJI αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή λιανικής αγοράς, ακόμα. Εικάζουμε πως το Robin-S θα αγγίζει την ακριβή κατηγορία της σειράς του, αφού Κινεζικές εταιρίες με “φθηνές” λύσεις κυμαίνονται περίπου στα $399.