Ένα Model X ρυμουλκεί νταλίκα σε χιονισμένο λόφο

Το ‘Slip Start’ mode της Tesla εν δράσει
07 Ιανουαρίου 2018 06:15
Ένα Model X ρυμουλκεί νταλίκα σε χιονισμένο λόφο

Ύστερα της παρουσίασης του νέου Roadster της Tesla έγινε ξεκάθαρη η υπεροχή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της εταιρίας, καθώς και οι δυνατότητες των modes που φέρουν. Ακόμη και λιγότερο “επιδέξια” μοντέλα όπως το Model X έχουν καταφέρει να κατατροπώσουν ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο αυτοκινήτων παραγωγής σε αγώνες επιτάχυνσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ίδιο βρήκε τρόπο να δείξει τα δόντια του για ακόμη μία φορά, αφού το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που τράβηξε ο Kyle Conner και απαθανατίζει τη στιγμή όπου ένα Model X ρυμουλκεί σε χιονισμένο λόφο μία νταλίκα. Παράλληλα, κατόρθωμα αποτελεί και το ότι κατάφερε να ξεπεράσει το διαφημιζόμενο όριο ρυμούλκησης των 2268 κιλών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αυτοκίνητο ανέβηκε ολόκληρο το λόφο - παρά τη σύντομη διάρκεια του βίντεο - κάνοντας χρήση του mode Slip Start’ που επιτρέπει στο όχημα να κρατήσει μια σωστή οδηγική συμπεριφορά πάνω σε ολισθηρές επιφάνειες, δίχως να προϋποθέτει τον απαραίτητο σε άλλες περιπτώσεις εξοπλισμό (πχ. ειδικά ελαστικά).

Ο Elon Musk αναδημοσίευσε το εν λόγω βίντεο - όπου αναπαρήγαγε το Electrek - μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter: