Μάχη για το 50% του Skroutz.gr

Η συνέταιρος Dionic αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες εξαγοράς
04 Ιανουαρίου 2018 05:44
Μάχη για το 50% του Skroutz.gr

Το Skroutz.gr, μία από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες ελληνικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από καιρό στο επίκεντρο των ειδήσεων, αφού η μάχη για την εξαγορά του 50% των μετοχών της έχει μπει στην τελική ευθεία. Μέχρι πρότινος μοναδικοί κάτοχοι κεφαλαίων στην εταιρία Skroutz.gr ήταν οι αρχικοί ιδρυτές της πλατφόρμας Β. Δήμου, Γ. Αυγουστίδης, και Γ. Χατζηγεωργίου και ο όμιλος εταιριών DIONIC GROUP, κάτι που στο άμεσο μέλλον πρόκειται να αλλάξει.

Αν και η ιδρυτική ομάδα έχει κάνει αμέτρητες προσπάθειες να έρθει σε συμφωνία με την DIONIC ώστε να εξαγοράσει το δικό της μερίδιο, η εταιρία αρνήθηκε και κινείται με τα διαδικαστικά που προβλέπονται βάσει του δανεισμού της. Συγκεκριμένα, η DIONIC προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες με στόχο την ρευστοποιήση περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ τους και το 50% του Skroutz.gr, για να μπορέσει να μειώσει το δανεισμό της.

Οι ιδρυτές κατέθεσαν την τελευταία τους προσφορά στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ απο τότε πολλοί ακόμα ενδιαφερόμενοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους με τις απαραίτητες διαδικασίες. Η γνωστή Viva.gr είναι μια από τις εταιρίες που προσπαθεί να αποκτήσει το μεγάλο ποσοστό του Skroutz, καθώς ψάχνει ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια από τις πιο πετυχημένες ελληνικές διαδικτυακές επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή το Skroutz.gr έχει αξιολογηθεί στα 20 εκατομμύρια ευρώ ενώ το 2016 είχε έσοδα €7,5 εκατομμύρια με κέρδη προ φόρων €800.000 με μηδενικό δανεισμό. Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα συνεργάζεται με πάνω από 2,5 χιλιάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί μεγάλο παράγοντα του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου. Εδώ να σημειωθεί πως η εταιρία δραστηριοποιείται και στην Τουρκία αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία με τέτοιου είδους πλατφόρμες.