Τα νέα projects του C-Lab της Samsung

VR headset για άτομα με προβλήματα όρασης και άλλα
03 Ιανουαρίου 2018 07:58
Τα νέα projects του C-Lab της Samsung

Με την CES 2018 προ των πυλών, η Samsung ανακοίνωσε τρία νέα projects για το C-Lab εργαστήριο καινοτομίας της. Πρώτο είναι το S-Ray ηχείο, το οποίο χρησιμοποιεί κατευθυντικό ήχο. Έτσι, μπορείτε να το φοράτε και να κυκλοφορείτε ανάμεσα σε κόσμο ακούγοντας μουσική, χωρίς να ενοχλείτε κανένα γύρω σας, ενώ ακριβώς επειδή τα αυτιά σας είναι ανοιχτά και δε χρησιμοποιείτε ακουστικά, είναι πολύ ασφαλέστερη επιλογή για πεζούς. Η Samsung θα δοκιμάσει διάφορες μορφές αυτού πέρα από τη μορφή κολιέ για το λαιμό, όπως κανονικό ηχείο ή θήκη για το smartphone σας.

Τα Relumino smart glasses τώρα, μετατρέπουν το Gear VR της Samsung σε eyewear. Μόλις το 14% των ατόμων με προβλήματα όρασης είναι τελείως τυφλό, ενώ η πλειοψηφία μπορεί να ξεχωρίσει το φως από το σκοτάδι ή έχει μειωμένη όραση. Όταν το Relumino γίνει pair με το smartphone, θα μπορεί να μετατρέψει εικόνες σε μία μορφή πιο εύκολη για να την καταλάβει ο χρήστης, ανάλογα το πρόβλημά του. Μπορεί να φιλτράρει ή να αντιστρέψει χρώματα, να αυξήσει την ευκρίνεια και να εξουδετερώσει τα “τυφλά” σημεία. Η Samsung ελπίζει πως έτσι θα δώσει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα μπορούν ακόμα και να διαβάσουν ένα βιβλίο.

Τέλος, έχουμε το GoBreath, ένα συνδυασμό αναπνευστικής συσκευής και εφαρμογής κινητού η οποία διδάσκει τεχνικές αναπνοής σε ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες των πνευμόνων ή παρουσιάζουν επιπλοκές από την αναισθησία, ενώ καταγράφει και την πρόοδό τους. Οι γιατροί έχουν επίσης πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω cloud, για να σας συμβουλέψουν καταλλήλως.

Το C-Lab συνεχίζει την έρευνα και την επιδίωξη της καινοτομίας. Το αν αυτά τα projects θα φτάσουν στον τελικό καταναλωτή ως προϊόντα μένει να φανεί. Και μόνο όμως η έρευνα γύρω από αυτές τις τεχνολογίες, σίγουρα θα αποβεί χρήσιμη σε πολλούς τομείς.