Ερευνητές βρίσκονται στα πρόθυρα παραγωγής τεχνητού σπέρματος

Πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου
03 Ιανουαρίου 2018 05:15
Ερευνητές βρίσκονται στα πρόθυρα παραγωγής τεχνητού σπέρματος

Ο αγώνας για τη δημιουργία τεχνητών μέσων ανθρώπινης αναπαραγωγής διεξάγεται εδώ και δεκαετίες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσφεύγουν στην ιατρική βοήθεια για να μπορέσουν να λύσουν αναπαραγωγικά προβλήματα, με την πλειοψηφία αυτών να αφορούν επιπλοκές γονιμότητας. Με αυτά τα στοιχεία, ερευνητές και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητά γεννητικά όργανα όπως σπέρμα και ωάρια και βάσει των νέων πληροφοριών, στο Πανεπιστήμιο του Cambridge δεν απέχουν πολύ από το να επιτύχουν.

Όπως πληροφορούμαστε οι επιστήμονες του UoC κατάφεραν να φτάσουν το λεγόμενο “halfway point”, ένα σημείο το οποίο σηματοδοτεί πως μέσα στην επόμενη δεκαετία υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί το πρώτο τεχνητό σπέρμα. Μέχρι τώρα με την υπάρχουσα τεχνολογία η ομάδα έχει παρακολουθήσει το σύστημα που περιλαμβάνει εμβρυικά κύτταρα που μετατρέπονται σε ανώριμα σπερματοζωάρια μέσω της διαδικασίας της μείωσης. Τώρα με τη χρήση νέας τεχνολογίας τεχνητών όρχεων, η ομάδα πιστεύει οτι θα φτάσει στο σημείο της δημιουργίας του σπέρματος.

Η έρευνα αυτή θα δώσει σε ζευγάρια με σοβαρά προβλήματα γονιμότητας, τη δυνατότητα της αναπαραγωγής χωρίς τη χρήση ειδικών αναπαραγωγικών φαρμάκων, καθώς και τη δυνατότητα επεξεργασίας των γενετικών χαρακτηριστικών με σκοπό την απαλλαγή κληρονομικών νόσων.