Συστήματα POS γνωστής αλυσίδας δέχτηκαν επίθεση malware

Κλάπηκαν προσωπικά και οικονομικά στοιχεία πελατών
31 Δεκεμβρίου 2017 05:15
Συστήματα POS γνωστής αλυσίδας δέχτηκαν επίθεση malware

Πρωτοφανής η επίθεση που δέχτηκε και δημοσίευσε πρόσφατα, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Forever 21, στα τερματικά συστήματα POS σε συγκεκριμένα υποκαταστήματά της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες θέλουν την επίθεση να συνέβη μεταξύ 3 Απριλίου και 18 Νοεμβρίου σε πολύ συγκεκριμένα καταστήματα και τερματικά. Η εταιρία γνωστοποίησε στο κοινό πως πολλά από τα δεδομένα τους έχουν κλαπεί όπως αριθμός καρτών, ημερομηνίες λήξης καρτών καθώς και PINs, ενώ ακόμα προσπαθούν να διασταυρώσουν αν ο ιός κατάφερε να υποκλέψει και τα ονόματα των κατόχων.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως η χρήση κρυπτογράφησης για την αποφυγή τέτοιας υποκλοπής γίνεται από όλα τα καταστήματά της ανά τον κόσμο, ωστόσο για λόγους τους οποίος δεν εξήγησε, τόνισε πως μερικές φορές τα συστήματα κρυπτογράφησης δεν λειτουργούσαν αφήνοντας τον ιό να υποκλέψει τα στοιχεία. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός πως δεδομένα αποθηκευμένα σε αρχεία της εταιρίας για συναλλαγές πριν τις 3 Απριλίου έχουν κλαπεί από τον ίδιο ιό, επηρεάζοντας ακόμα μεγαλύτερη ομάδα Αμερικάνων πελατών.

Αν και από τη στιγμή που η διοίκηση της εταιρίας αντιλήφθηκε το συμβάν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα, ακόμα ερευνούν αν η επίθεση αυτή αφορά μόνο τα καταστήματα των ΗΠΑ ή και τα υπόλοιπα ανά τον κόσμο.