Ο καλύτερος παίκτης GO του κόσμου θα αναμετρηθεί ξανά με Α.Ι.

Είχε ηττηθεί στη πρώτη του αναμέτρηση με την A.I. της Google
30 Δεκεμβρίου 2017 05:30
Ο καλύτερος παίκτης GO του κόσμου θα αναμετρηθεί ξανά με Α.Ι.

Ο Ke Jie που είναι ο καλύτερος παίχτης GO στην κατάταξη, του κινέζικου επιτραπέζιου παιχνιδιού, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να αναμετράται απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη, με τον επόμενό του αντίπαλο να είναι κινεζικής προέλευσης αυτήν την φορά. Αυτή του η απόφαση εξέπληξε πολλούς, μιας και ο ίδιος του είχε δηλώσει πως δε θα παίξει ξανά ενάντια σε μία A.I. μετά την βαριά ήττα με 3-0 που υπέφερε από την AlphaGo της Google τον περασμένο Μάρτιο, δηλώνοντας πως η εμπειρία της αναμέτρησης ήταν επώδυνη.

Ο Ke Jie ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί ενάντια στην κινεζική A.I. της Shangai Tianrang Inc. μέσα στο 2018, μετά την κατάκτηση του πέμπτου παγκόσμιου τίτλου στην Langfang της Κίνας. Το επόμενο τουρνουά World AI GO Competition θα διεξαχθεί στην Fuzhou, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Fujian και θα συμμετέχουν η Tianrang από την Σαγκάη, η Ιαπωνική DeepZenGo και η CGI από την Ταιβάν.

Ο Tianrang θα εκτελεί τις κινήσεις του από ένα ρομποτικό χέρι που κατασκευάστηκε από το πανεπιστήμιο της Fuzhou, αντί να βασίζεται σε έναν άνθρωπο να εκτελεί τις κινήσεις του για αυτόν, δίνοντας σε μεγαλύτερο βαθμό την εντύπωση στους ανθρώπους που το ανταγωνίζονται πως έχουν να κάνουν με έναν αληθινό αντίπαλο.