Η επιβράδυνση των iPhone φέρνει νομικές μάχες για την Apple

Σε Γαλλία, Ισραήλ και Νότια Κορέα
29 Δεκεμβρίου 2017 07:56
Η επιβράδυνση των iPhone φέρνει νομικές μάχες για την Apple

Μετά την παραδοχή της Apple πως μειώνει τις επιδόσεις των παλαιότερων iPhone με ταλαιπωρημένες μπαταρίες, ήρθαν οι μηνύσεις. Εν αρχή στις ΗΠΑ, αλλά όπως μαθαίνουμε τώρα πως σειρά πήραν καταναλωτές και οργανισμοί προστασίας αυτών και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το Reuters δικαστική μάχη θα δοθεί και στη Γαλλία, όπου ο οργανισμός HOP κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την Apple στα δικαστήρια του Παρισιού. Σύμφωνα με το γαλλικό νόμο, η προγραμματισμένη απαξίωση των προϊόντων απαγορεύεται και οι εταιρίες που την ασκούν έρχονται αντιμέτωπες με πρόστιμα που φτάνουν το 5% των ετήσιων πωλήσεών τους.

Μηνύσεις κατατέθηκαν και στο Ισραήλ και την Νότια Κορέα, ενώ οι μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ έχουν φτάσει πλέον τις οχτώ.

Τα πάντα έχουν οργανωθεί για να αναγκάσουν τους καταναλωτές να ανανεώνουν τα smartphones τους. Ωστόσο, όταν το τηλέφωνο κοστίζει €1.200 και είναι παραπάνω από τον κατώτερο μηνιαίο μισθό στη Γαλλία, αυτές οι πρακτικές είναι απαράδεκτες και πρέπει να τιμωρούνται. Αποστολή μας είναι να προστατεύουμε τους καταναλωτές και το περιβάλλον απέναντι στα απόβλητα που οργανώνει η Apple. – Laetitia Vasseur, συνιδρύτρια του γαλλικού HOP