Η αναγνώριση προσώπου της OnePlus παραβιάζει πατέντα της SensibleVision 

Ίσως πάλι και όχι…

Η αναγνώριση προσώπου της OnePlus παραβιάζει πατέντα της SensibleVision

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί η OnePlus στο νέο της κινητό τηλέφωνο δεν απαιτεί τη χρήση κάποιου εξεζητημένου hardware, αφού δεν αποτελεί παρά ένα σύνολο software πατεντών που περιστρέφονται γύρω από μία απλή κάμερα. Παραταύτα, έπειτα εξονυχιστικών δοκιμών βρέθηκε από όλους τους reviewers να λειτουργεί αναπάντεχα καλά, φαίνεται όμως πως τουλάχιστον μία από αυτές τις πατέντες της παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα κάποιας άλλης εταιρίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MySmartPrice ο συνιδρυτής και CEO της SensibleVision, George Brostoff, υποστηρίζει ότι το face-recognition του OnePlus 5T κάνει παράνομη χρήση τουλάχιστον ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας της εταιρίας του. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η SensibleVision ειδικεύεται στον τομέα της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και βιομετρικής ταυτοποίησης, έχοντας το κύρος μιας σοβαρής εταιρίας και όχι ενός patent-troll, αφού το κύριο προϊόν της αναμένεται να βρεθεί ενσωματωμένο σε android κινητά τηλέφωνα που θα διατεθούν στην αγορά έως και το τέλος του 2018. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραβίαση έχει να κάνει με τη ρίψη τεχνητού φωτισμού (βλ. Illumination) εκ της οθόνης προς το πρόσωπο του χρήστη κατά την ταυτοποίησή του.

Η φωτογραφική μηχανή (μιας κινητής συσκευής) χρησιμοποιείται για να παρέχει εικόνες στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, ενώ η οθόνη λειτουργεί από τη μία για την προβολή των εικόνων στο χρήστη και από την άλλη για να φωτίζει το πρόσωπο του κατά την ανίχνευση του από την κάμερα. [...] Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο. Το κάνουμε αυτό εδώ και χρόνια. Φαίνεται ακόμη πως κάνουν χρήση αρκετών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Εμείς δεν έχουμε αδειοδοτήσει τη χρήση των πατεντών μας στην OnePlus ή τους προμηθευτές της.

Ο Brostoff για την ώρα δεν έχει κινηθεί νομικά, ενώ γενικότερα το θέμα του illumination φαίνεται πολύ ευρύ ως φάσμα για να κατοχυρωθεί ως πατέντα. Να σημειωθεί άλλωστε πως οι πατέντες ισχύουν μόνο κάτω από τις δικαιοδοσίες στις οποίες χορηγήθηκαν. Με άλλα λόγια, εάν η SensibleVision δεν έχει υποβάλει αίτηση ή έχει λάβει το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Κίνα, δεν υπάρχει παραβίαση, δεδομένου ότι η εταιρεία εδρεύει στις ΗΠΑ.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load