Το σύστημα πλοήγησης της Apple θα βασίζεται σε πορείες τρίτων

Το σύστημα που σχεδίασε η εταιρία για τα αυτόνομα αυτοκίνητα
24 Δεκεμβρίου 2017 05:15
Το σύστημα πλοήγησης της Apple θα βασίζεται σε πορείες τρίτων

Αν και η Apple προς το παρόν δε σχεδιάζει να μπει στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτό δεν τη σταματά από το να αναπτύσσει το δικό της σύστημα αυτόνομων αυτοκινήτων, το οποίο μπορεί να βρει τη θέση του σε όχημα άλλου κατασκευαστή. Το project αυτό ξεκίνησε το 2015 και αυτό το μαθαίνουμε από μία αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας η οποία πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η αίτηση αναφέρεται σε ένα σύστημα πλοήγησης για αυτόνομα αυτοκίνητα, το οποίο βασίζεται σε διαδρομές που έχουν διεξαχθεί από φυσικούς οδηγούς. Αρχικά μια διαδρομή δημιουργείται στο ηλεκτρονικό σύστημα όταν ένας οδηγός τη φέρει εις πέρας. Όταν η ίδια διαδρομή επαναληφθεί πολλές φορές λαμβάνει μία βαθμολογία που ονομάζεται “confidence indicator” και το αυτοκίνητο μπορεί να την εκτελέσει αυτόνομα μόνο του. Όσο μεγαλύτερο confidence indicator έχει μία διαδρομή τόσο το καλύτερο.

Τα αυτοκίνητα θα συλλέγουν δεδομένα για τις διαδρομές μέσα από αισθητήρες καθώς και παρατηρώντας την πορεία άλλων οχημάτων στο δρόμο. Όλα αυτά θα ανεβαίνουν σε μία βάση δεδομένων από την οποία άλλοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν έτοιμες διαδρομές.