Η Huawei ανακοίνωσε συνεργασία με την Baidu στην τεχνητή νοημοσύνη

Σκοπός είναι η προσφορά υπηρεσιών που σχετίζονται με A.I.
23 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Η Huawei ανακοίνωσε συνεργασία με την Baidu στην τεχνητή νοημοσύνη

Τις δυνάμεις τους ένωσαν η Huawei με την Baidu ανακοινώνοντας μια συμφωνία που σαν σκοπό θα έχει την προσφορά υπηρεσιών, συνδυάζοντας software και hardware, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των χρηστών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Robin Li Yanhong, Πρόεδρου και Γενικού Διευθυντή της Baidu, η συνεργασία της εταιρίας του με την Huawei θα αποτελέσει την αρχή μια νέας εποχής για τις κινητές συσκευές που θα κάνουν χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Από την μεριά της η Huawei ευελπιστεί ότι η συμμαχία της με τον γίγαντα που ακούει στο όνομα Baidu θα της δώσει το προβάδισμα έναντι άλλων εταιριών όπως η Apple, η οποία σκοπεύει να ενσωματώσει τις δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει η A.I. στις συσκευές της τα επόμενα χρόνια.

H κίνηση των δύο εταιριών δεν είναι η πρώτη στρατηγική συμμαχία του είδους και αυτό γιατί καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται στην Κίνα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εταιρίες ενώνοντας τις δυνάμεις τους αποκτούν καμιά φορά προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών τους. Παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία του κολοσσού Tencent με την JD.com.