Ξεκίνησαν οι μηνύσεις στην Apple από οργισμένους καταναλωτές

Για τη μείωση επιδόσεων των iPhones
22 Δεκεμβρίου 2017 16:00
Ξεκίνησαν οι μηνύσεις στην Apple από οργισμένους καταναλωτές

Δεν πέρασε καν μία μέρα από την παραδοχή της Apple πως μειώνει τις επιδόσεις των iPhone, όσο μειώνεται η χωρητικότητα της μπαταρίας τους και ήδη έχουμε τις πρώτες μηνύσεις από οργισμένους καταναλωτές.

Ο ισχυρισμός της εταιρίας πως δεν το κάνει αυτό για να αναγκάσει τους χρήστες να αγοράσουν τα νέα μοντέλα, αλλά για να τους προστατεύσει από απροειδοποίητες απενεργοποιήσεις των τηλεφώνων λόγω των εξαντλημένων μπαταριών, φαίνεται πως δεν έπεισε πολλούς. Έτσι, μια ομαδική αγωγή κατατέθηκε εκ μέρους του Stefan Bogdanovich αρχικά, ενώ ακολούθησε και μία δεύτερη με διαφορά ωρών από ομάδα χρηστών του Ιλινόις, του Οχάιο, της Ιντιάνα και της Βόρειας Καρολίνας. Στις μηνύσεις, η κίνηση της Apple χαρακτηρίζεται ως “εξαπάτηση, ανήθικη και ανέντιμη”.

Η Apple θέτει άσκοπα τους χρήστες στην ανάγκη αγοράς νεότερων και ακριβότερων iPhones, όταν απλά μια αντικατάσταση μπαταρίας θα επέτρεπε στους καταναλωτές να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα iPhones τους.

Άγνωστη παραμένει η θέση της Apple μπροστά στις μηνύσεις που αντιμετωπίζει. Η λογική υπαγορεύει κάποιον οικονομικό διακανονισμό με τους ενάγοντες για την αποφυγή δικαστηρίων, ωστόσο η στάση της Apple να στηρίξει αυτή της την απόφαση με επιχειρήματα ίσως να σημαίνει πως είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων με τους καταναλωτές.