Τεχνητή νοημοσύνη προς αναζήτηση παιδικής πορνογραφίας

Η αστυνομία του Λονδίνου κάνει το επόμενο βήμα
21 Δεκεμβρίου 2017 09:12
Τεχνητή νοημοσύνη προς αναζήτηση παιδικής πορνογραφίας

Περίπου τέτοιο καιρό πριν ένα χρόνο σας είχαμε ενημερώσει για τη στροφή της Interpol στην τεχνητή νοημοσύνη προς την αναζήτηση παιδόφιλων στο internet. Τώρα, το παράδειγμα φαίνεται να ακολουθεί και η αστυνομία του Λονδίνου, η οποία θα χρησιμοποιεί πλέον A.I. για την αναγνώριση εικόνων και videos από κατασχεμένες συσκευές όπως smartphones και υπολογιστές, σχετικές με την παιδική πορνογραφία. Η αστυνομία ήδη διαθέτει λογισμικό που αναγνωρίζει όπλα, ναρκωτικά και χρήματα, το λογισμικό δεν ήταν όμως χρήσιμο σε εικόνες γύμνιας, κάτι το οποίο θα καταφέρει η τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Το οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς εκτός από τις αυξημένες ταχύτητες με τις οποίες θα επεξεργάζονται οι εικόνες από την τεχνητή νοημοσύνη σε σχέση με έναν άνθρωπο, οι αστυνομικοί θα γλιτώσουν από το ψυχολογικό τραύμα του να βλέπουν τέτοιες αποτρόπαιες εικόνες συχνά.

Πρέπει να βαθμολογήσουμε τις εικόνες για διαφορετικές ποινές και αυτό πρέπει να γίνει από ανθρώπους τώρα. Αλλά η εκμάθηση μηχανής θα απαλλάξει τους ανθρώπους από αυτό. Καταλαβαίνετε πως αν το κάνεις αυτό συχνά, χρόνο με το χρόνο σε φθείρει.