Η Apple ρίχνει τις επιδόσεις των iPhone; [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Καθώς μειώνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας
20 Δεκεμβρίου 2017 10:59
Η Apple ρίχνει τις επιδόσεις των iPhone; [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Ο ιδρυτής της Primate Labs, John Poole, της εταιρίας που είναι υπεύθυνη για το λειτουργικό που χρησιμοποιεί το Geekbench για τα Benchmark του, ανέφερε σε ένα blog πως οι μειωμένες επιδόσεις των iPhone, καθώς περνούν τα χρόνια, οφείλονται στην φθορά της μπαταρίας και αφορούν κυρίως τα iPhone 6 και 7.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του καθώς οι μπαταρίες φθείρονται και χάνουν χωρητικότητα, ο επεξεργαστής τους επιβραδύνεται, κάτι που με την σειρά του οδηγεί σε μειωμένες επιδόσεις. Το πρόβλημα ίσως να έχει τις ρίζες του σε μια αλλαγή του λειτουργικού συστήματος της Apple που είχε σκοπό να διορθώσει το πρόβλημα που είχαν ορισμένα iPhone να σβήνουν χωρίς λόγο.

Αυτή η αλλαγή θα αναγκάσει τους χρήστες να σκεφτούν πως αφού το τηλέφωνο τους είναι αργό θα χρειαστούν ένα νέο τηλέφωνο και όχι μια νέα μπαταρία, ενισχύοντας της θεωρίες περί σχεδιασμένης “απαρχαίωσης” των τηλεφώνων.

Η φράση του Poole για την σχεδιασμένη απαρχαίωση των τηλεφώνων αφορά πρακτικές που ακολουθούν οι εταιρίες έτσι ώστε να μειώσουν τις επιδόσεις των κινητών μας με σκοπό την αγορά μιας νέας συσκευής. Η Apple δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε ερωτήσεις που της έχουν γίνει σχετικά με το ζήτημα.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21/12]

Η Apple απαντώντας στο TechCrunch για το θέμα, επιβεβαίωσε πως μειώνει τις επιδόσεις της CPU όταν μια μπαταρία είναι παλιά, μειωμένης χωρητικότητας ή κρύα. Επιβεβαίωσε επίσης πως πρόσθεσε στη λίστα συσκευών στις οποίες εφαρμίζει αυτή την τακτική και το iPhone 7 με το iOS 11.2 update.

Στόχος μας είναι να φέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους πελάτες μας, κάτι το οποίο συμπεριλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την επέκταση της ζωής των συσκευών. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου γίνονται λιγότερο ικανές να παρέχουν το μέγιστο, όταν οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι κρύες, υπάρχει χαμηλό φορτίο στην μπαταρία όσο παλιώνει, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει αναπάντεχο σβήσιμο για να προστατέψει τα ηλεκτρονικά μέρη της.

Πέρυσι δώσαμε στην κυκλοφορία αυτό το χαρακτηριστικό για τα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone SE για να ομαλοποιήσουμε τις ακραίες περιπτώσεις, αποτρέποντας τις συσκευές από το να κλείσουν αναπάντεχα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τώρα έχουμε επεκτείνει αυτό το χαρακτηριστικό και στα iPhone 7 με iOS 11.2 και σχεδιάζουμε να το επεκτείνουμε και σε άλλα προϊόντα στο μέλλον.