Hackers της Βόρειας Κορέας κλέβουν Bitcoins από εργαζομένους του τομέα

Αποκτώντας πρόσβαση στους υπολογιστές τους
19 Δεκεμβρίου 2017 09:48
Hackers της Βόρειας Κορέας κλέβουν Bitcoins από εργαζομένους του τομέα

Το Bitcoin και η όλη κρυπτογράφηση γύρω από αυτό, φαίνεται να είναι κάτι που θέλει διακαώς η αποκλεισμένη οικονομικά από τον υπόλοιπο κόσμο, Βόρεια Κορέα. Έτσι, σύμφωνα με την Secureworks το Lazarus Group, το οποίο έχει στο παρελθόν συνδεθεί με την Βορειοκορεατική κυβέρνηση, έχει ξεκινήσει μία hacking καμπάνια εναντίον των εργαζομένων στον τομέα του Bitcoin.

Οι επιθέσεις σκοπό έχουν να ξεγελάσουν τους εργαζομένους ώστε να εκθέσουν τον υπολογιστή στον οποίο δουλεύουν, στα εργαλεία του hacking group. Ένα φαινομενικά αθώο αρχείο Word ζητάει να ενεργοποιήσουν το editing για να μπορέσουν να το δουν. Τα θύματα, χωρίς να το γνωρίζουν εκτελούν μια κρυφή μακροεντολή η οποία εγκαθιστά  ένα trojan όσο ο χρήστης διαβάζει το έγγραφο. Οποιαδήποτε πληροφορία ή κωδικός, έπειτα χρησιμοποιείται για να αποκτήσουν οι hackers bitcoins.

Η δραστηριότητα αυτή έχει ξεκινήσει από το 2016, ενώ έχει καταγραφεί μέχρι και το Νοέμβριο αυτού του έτους. Το Lazarus Group συνηθίζει οικονομικού τύπου παρανομίες, αποκομίζοντας $81 εκατομμύρια από το τραπεζικό δίκτυο το 2016. Ακόμα και η κλοπή λίγων bitcoins τότε, σήμερα θα αξίζει μια περιουσία με την τιμή του κρυπτονομίσματος όπως διαμορφώνεται τώρα.