Η Kaspersky μηνύει την κυβέρνηση Trump για την απαγόρευση του λογισμικού της

Η εταιρία δηλώνει πως κρίθηκε άδικα
19 Δεκεμβρίου 2017 05:45
Η Kaspersky μηνύει την κυβέρνηση Trump για την απαγόρευση του λογισμικού της

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν το Department of Homeland Security των ΗΠΑ κατηγόρησε δημόσια την Kaspersky Labs πως δουλεύει για χάρη της ρωσικής κυβέρνησης, η εταιρία έχει αντιμετωπίσει πλήθος αντιδράσεων από το γενικό πληθυσμό αλλά και από τους χρήστες της. Από ότι φαίνεται και από την ανακοίνωση που δημοσιεύει, η εταιρία και τα στελέχη της διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε κατηγορία τους προσάπτει ο αμερικανικός οργανισμός και η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για άδικη και μονομερή ανάλυση των γεγονότων.

Για όσους δεν έχουν ιδέα για τα όσα έχουν διαδραματιστεί, η Kaspersky Labs, εταιρία λογισμικού ασφαλείας, τους προηγούμενους μήνες κατηγορήθηκε για συνεργασία με την ρωσική κυβέρνηση με σκοπό την κατασκοπεία και αποκλείστηκε οριστικά από συνεργασίες με κρατικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, καθώς και απαγορεύτηκε η λειτουργία λογισμικών της σε κρατικά συστήματα. Το DHS επιμένει πως έχει ακράδαντα στοιχεία για να στηρίξει τις κατηγορίες του, μεταξύ αυτών πληροφορίες από έμπιστες πηγές για επικοινωνίες στελεχών της εταιρίας με ρωσικά κυβερνητικά στελέχη.

Η εταιρία μετά από μήνες προσπάθειας να διευθετήσει το θέμα και να υπερασπιστεί τον εαυτό της, περνά στην αντεπίθεση μηνύοντας την κυβέρνηση Trump για την άδικη αμαύρωση της φήμης της, καθώς και για ψευδή κατηγορία. Συγκεκριμένα στην αναφορά της δηλώνει πως οι κατηγορίες βασίζονται πάνω σε “υποκειμενικά, μη τεχνικά” στοιχεία.

Το αν η Kaspersky έχει ελπίδες να νικήσει θα το δούμε με την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης εν καιρώ, καθώς θα ξετυλίγεται όλο και περισσότερο το κουβάρι, φέρνοντας στο φως περισσότερα στοιχεία που θα αναδείξουν την αλήθεια.