Ληστές κλέβουν Ethereum αξίας $1.8 εκατομμυρίων 

Με το όπλο στο κεφάλι του ιδιοκτήτη

Ληστές κλέβουν Ethereum αξίας $1.8 εκατομμυρίων

Το ψηφιακό νόμισμα είναι το ίδιο εύκολο να κλαπεί, όσο και τα χρήματα που κρύβετε στο σπίτι σας. Οι ληστές μπορούν πάρουν στα χέρια τους το ψηφιακό πορτοφόλι σας, μεταφέροντας ποσά κρυπτονομισμάτων στο δικό τους. Εάν δε γνωρίζετε τη χρήση των ψηφιακών πορτοφολιών για κρυπτονομίσματα, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο αναλυτικό μας άρθρο για αυτά.

Ληστές λοιπόν, οι οποίοι αργότερα συνελήφθησαν, ανάγκασαν το θύμα τους να τους ακολουθήσει υπό την απειλή όπλου. Τον έβαλαν στο όχημά τους, του έκλεψαν τα κλειδιά, το κινητό και το πορτοφόλι του, ενώ αργότερα χρησιμοποίησαν τα κλειδιά για να μπουν στο διαμέρισμά του και να κλέψουν και το ψηφιακό του πορτοφόλι. Οι δράστες γνώριζαν το θύμα και ήξεραν πως είχε στην κατοχή του μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων. Έτσι, μετέφεραν στον δικό τους wallet Ethereum αξίας $1.8 εκατομμυρίων.

Η υπόθεση αυτή μας δείχνει μια ολοένα και αυξανόμενη διασταύρωση μεταξύ των βίαιων και των ψηφιακών εγκλημάτων. Αυτή η μορφή εγκλημάτων θα γίνει γρήγορα το σύνηθες, όσο η αξία των κρυπτονομισμάτων ανεβαίνει. – Cyrus Vance, Εισαγγελέας Νέας Υόρκης

0 σχολια