Το πρώτο τηλέφωνο με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Έρχεται από τη Vivo
16 Δεκεμβρίου 2017 06:15
Το πρώτο τηλέφωνο με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Λίγες μέρες πριν, η Synaptics ανακοίνωσε πως κατάφερε να δημιουργήσει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια της οθόνης του τηλεφώνου. Ανακοίνωσε μάλιστα πως θα διαθέσει την τεχνολογία σε πέντε κορυφαίους κατασκευαστές το 2018, χωρίς όμως να αποκαλύπτει ποιο θα είναι το πρώτο τηλέφωνο που θα την ενσωματώσει.

Το Forbes όμως, αποκαλύπτει την εμπειρία του αναλυτή Patrick Moorhead, ο οποίος είχε στα χέρια του ένα μη ολοκληρωμένο Vivo τηλέφωνο, το οποίο ήρθε εξοπλισμένο με αυτή την τεχνολογία.

Ο Moorhead περιγράφει τον αισθητήρα ως “γρήγορο και απλό”, ενώ η Synaptics ισχυρίζεται πως θα είναι δύο φορές ταχύτερος από το Face ID της Apple.

Η συνεργασία της Vivo με την Synaptics θεωρείται πλήγμα για την Qualcomm, αφού και η τελευταία αναπτύσσει παρόμοια τεχνολογία. Κι αν η Vivo δε ακούγεται στα αυτιά σας ως σημαντική εταιρία, να σημειώσουμε πως ήταν πέμπτη στους κατασκευαστές το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ με την κάτοχο της τέταρτης θέσης, Oppo, μοιράζονται την ίδια γονική εταιρία, BBK Electronics. Η Vivo μάλιστα, είναι το νούμερο τρία της Ινδίας, μιας τεράστιας αγοράς σε παγκόσμια νούμερα.