Η Google Assistant βρίσκει το δρόμο της σε περισσότερες συσκευές

Υποστήριξη για tablet και κινητά που τρέχουν Lollipop
15 Δεκεμβρίου 2017 05:30
Η Google Assistant βρίσκει το δρόμο της σε περισσότερες συσκευές

Μέχρι πρότινος, η ψηφιακή βοηθός της Google, Google Assistant, έδινε το παρών μόνο σε κινητά τηλέφωνα που έτρεχαν την έκδοση 6.0 Marshmallow ή κάποια μεταγενέστερη. Σύμφωνα όμως με επίσημο δημοσίευμα της εταιρίας αυτό πρόκειται να αλλάξει, αφού δυνατότητες όπως ο απομακρυσμένος έλεγχος έξυπνων συσκευών, η δημιουργία ειδοποιήσεων, καθώς και η εύρεση υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων, καταφθάνουν - επιτέλους - σε περισσότερες συσκευές.

Λόγος φυσικά για την πολυπόθητη εμφάνιση της Google Assistant σε tablets (φέροντας μια full-fledged έκδοση της βοηθού), καθώς και σε κινητά τηλέφωνα που τρέχουν την έκδοση 5.0 Lollipop (πρόκειται για το 26% των συνολικών κατόχων Android συσκευών). Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Google είχε κάνει νύξη περί του θέματος το Νοέμβριο, σε μια beta έκδοση του προγράμματος, τώρα όμως πρόκειται για κάτι επίσημο και πλέον απτό. Η κυκλοφορία της αναμένεται εντός των ερχόμενων εβδομάδων για τους κατοίκους των περιοχών της Αμερικής, Αγγλίας, Ινδίας, Αυστραλίας, Καναδά, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Γερμανίας, Βραζιλίας, Κορέας και Σιγκαπούρης.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει, υπάρχει ακόμη χώρος στην αγορά των tablets, δεδομένης της έξαρσης των Chromebooks τα τελευταία χρόνια;