Το Messenger και τα εξωπραγματικά νούμερα του 2017

Ο απόλυτος κυρίαρχος των εφαρμογών μηνυμάτων
14 Δεκεμβρίου 2017 08:55
Το Messenger και τα εξωπραγματικά νούμερα του 2017

Η χρήση του Facebook Messenger ήταν άκρως εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια του 2017, με τα νούμερά του να είναι σχεδόν τρομακτικά. Η εφαρμογή κατέγραψε 17 δισεκατομμύρια βιντεοκλήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διπλασιάζοντας τα νούμερά της και δείχνοντας πως η video επικοινωνία είναι το μέλλον. Περίοπτη θέση στις βιντεοκλήσεις είχαν τα group video calls, δυνατότητα που προστέθηκε στο Messenger από τον προηγούμενο Δεκέμβριο με σκοπό να ανταγωνιστεί το Skype.

Σε άλλα νούμερα τώρα, εντύπωση προκαλεί η χρήση των emoji και των GIFs, αφού το 2017 στάλθηκαν 500 δισεκατομμύρια και 18 δισεκατομμύρια αντίστοιχα.

Κατά μέσο όρο, πάνω από 7 δισεκατομμύρια συζητήσεις λάμβαναν χώρα κάθε μέρα, ενώ 260 εκατομμύρια νέες συζητήσεις ξεκινούσαν κάθε μέρα.

Τα group chats ήταν σημαντικό χαρακτηριστικό του Messenger το 2017, με 2.5 εκατομμύρια group chats να δημιουργούνται καθημερινά, ενώ κάθε group είχε κατά μέσο όρο 10 άτομα. Τα reactions που εισήχθησαν το Μάρτιο έφτασαν τα 11 δισεκατομμύρια, με το πιο δημοφιλές reaction στα group να είναι το “χαχα”, ενώ το “τέλειο” κυριάρχησε στις συζητήσεις ένας προς έναν.