Η μεγαλύτερη παραγγελία Tesla Semi έρχεται από την PepsiCo

Ο γίγαντας δείχνει εμπιστοσύνη στην Tesla
14 Δεκεμβρίου 2017 08:03
Η μεγαλύτερη παραγγελία Tesla Semi έρχεται από την PepsiCo

Ο κολοσσός των αναψυκτικών και σνακ PepsiCo έδωσε τη μεγαλύτερη παραγγελία μέχρι σήμερα για τα νέα Tesla Semi φορτηγά. Η παραγγελία ανέρχεται στα 100 οχήματα και με αυτό τον τρόπο η Pepsi ελπίζει να μειώσει τους ρύπους του στόλου της και φυσικά να εξοικονομήσει χρήματα από το κόστος των καυσίμων. Ωστόσο η κίνηση φαίνεται ως ένα πείραμα για την Pepsi, αφού ο στόλος της αποτελείται από 10.000 φορτηγά.

Σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική της Tesla, η προπαραγγελία ενός Tesla Semi απαιτεί προκαταβολή $20.000, οπότε μιλάμε για $2 “ζεστά” εκατομμύρια της Pepsi στα ταμεία της Tesla. Και με τελικό κόστος για κάθε φορτηγό τα $150.000, η Tesla θα αποκομίσει από αυτή την παραγγελία $15 εκατομμύρια.

Η PepsiCo σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα Tesla Semi για αποστολές τροφίμων και ποτών μεταξύ των εργοστασίων παραγωγής και των εγκαταστάσεων διανομής, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για μεταφορές σε καταστήματα λιανικής μέσα στην ακτίνα των 800 χιλιομέτρων από αυτές τις εγκαταστάσεις. – Elon Musk, CEO της Tesla

Τα φορτηγά της Tesla θα συμπληρώσουν το στόλο των 10.000 φορτηγών της PepsiCo στις ΗΠΑ και θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι στα σχέδιά της να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στην αλυσίδα διανομής της κατά 20% μέχρι το 2030. Η PepsiCo αναλύει ποιες διαδρομές είναι καλύτερες για τα Tesla φορτηγά στη Βόρεια Αμερική, αλλά βλέπει και μια ευρεία χρήση τους για μικρότερα φορτία  ή μικρότερες αποστάσεις. – Mike O’Connell, Διευθυντής Βόρειας Αμερικής της Frito-Lay, θυγατρικής της PepsiCo

Οι παραγγελίες φαίνεται πως κυλούν ομαλά για την Tesla, με μερικούς από τους πελάτες της να αποτελούν οι Walmart, JB Hunt Transport Services, Ryder, DHL, Loblaw, Anheuser, Sysco, Meijer, JK Moving, Fercam, Girteka Logistics, Fortigo Freight Services, Flexport και άλλες.