Ενημέρωση του YouTube φέρνει το 4K στο Xbox One X

Σε λίγο καιρό καταφθάνει και το HDR
14 Δεκεμβρίου 2017 05:30
Ενημέρωση του YouTube φέρνει το 4K στο Xbox One X

Οι κονσόλες της Microsoft, Xbox One S και X έχουν τη δυνατότητα προβολής 4K HDR περιεχομένου από τη δημιουργία τους (βλ. Αύγουστος 2016 και Νοέμβριος 2017 αντίστοιχα), αναπαράγοντας 4Κ Blurays ή κάνοντας stream 4Κ ανάλυσης μέσω υπηρεσιών όπως το Netflix και το Amazon Prime Video. 

Η εφαρμογή του YouTube από την άλλη φαίνεται να είχε μείνει “ξεχασμένη” στο παρελθόν, αφού επέτρεπε την αναπαραγωγή έως και 1080p αναλύσεων και στις δύο κονσόλες. Είτε αυτό ήταν θέμα των αργών κινητοποιήσεων της Google, είτε είχε να κάνει με τους τρόπους όπου η Microsoft εγκρίνει ή όχι μια ενημέρωση, το ψηφιακό κατάστημα της δεύτερης δεικνύει - επιτέλους - την ύπαρξη μιας νέας αναβάθμισης της εφαρμογής, η οποία κυκλοφορεί εντός της εβδομάδας που διανύουμε και φέρει το πολυπόθητο αυτό χαρακτηριστικό.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση της YouTube εφαρμογής θα επιτρέπει στο Xbox One X να αναπαράγει 4K 60fps βίντεο, ενώ ως “coming soon,” βρίσκεται η δυνατότητα προβολής HDR περιεχομένου. Οι χρήστες του Xbox One S θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο, με την εταιρία να δηλώνει πως θα έχει περισσότερα να σχολιάσει επί του θέματος “σύντομα”.