Νέο bug κλειδώνει λογαριασμούς Twitter

"Παγκόσμια παρακράτηση" χωρίς εξήγηση
11 Δεκεμβρίου 2017 05:30
Νέο bug κλειδώνει λογαριασμούς Twitter

Μετά το φιάσκο του μπλοκαρίσματος του λογαριασμού του Προέδρου των ΗΠΑ από πρώην εργαζόμενο της εταιρίας, ένα νέο πρόβλημα ταράζει την καθημερινότητα των χρηστών της πλατφόρμας. Αν και η εταιρία δεν κάνει απόλυτα ξεκάθαρους τους κανόνες τους οποίους πρέπει να ακολουθούν οι χρήστες για να αποφύγουν τις κυρώσεις, ξαφνικά λογαριασμοί βρέθηκαν σε “παγκόσμια παρακράτηση” χωρίς καμία εξήγηση.

Η παραπάνω κατάσταση θεωρείται πολύ ύποπτη σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας, καθώς κάτι παρόμοιο δεν έχει ξαναγίνει.  Οι χρήστες που ξεπερνούσαν τα όρια, έβρισκαν τους λογαριασμούς τους εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα (suspended accounts) ή εντελώς απαγορευμένους (banned accounts). Λίγες ήταν οι φορές που κάποιοι χρήστες είχαν ενημερωθεί πως ο λογαριασμός τους βρίσκεται “παρακρατημένος” από συγκεκριμένες χώρες για λόγους καταπάτησης νόμων ή άλλων κανονισμών.

Ο όρος “παρακράτηση” στη πλατφόρμα του Twitter εκφράζει τη δυνατότητα του χρήστη να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, χωρίς όμως ο λογαριασμός του να είναι δημόσιος στις απαγορευμένες περιοχές. Η “παγκόσμια παρακράτηση” που αντιμετώπισαν οι χρήστες είναι πρωτοφανές φαινόμενο καθώς οι λογαριασμοί τους ήταν πρακτικά άχρηστοι.

Μετά από ενημέρωση της τεχνικής υπηρεσίας του κοινωνικού δικτύου, το πρόβλημα λύθηκε, με τα στελέχη της εταιρίας να κάνουν λόγο για πρόβλημα (bug) στον κώδικα της εφαρμογής. Σε τελευταία ενημέρωση, η πλατφόρμα δήλωσε πως διόρθωσε το προγραμματιστικό λάθος.