Το Bitcoin έφτασε προσωρινά τα $19.000

Προβλήματα στις συναλλαγές των ανταλλακτηρίων
08 Δεκεμβρίου 2017 08:07
Το Bitcoin έφτασε προσωρινά τα $19.000

Ούτε το hack της NiceHash, ούτε η απόφαση του Steam να μη συναλλάσσεται πλέον σε Bitcoin φαίνεται να επηρεάζουν τη ξέφρενη πορεία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, που έχει μονοπωλήσει τις ειδήσεις τον τελευταίο μήνα. Η ζήτηση του Bitcoin ολοένα και μεγαλώνει, φτάνοντας την αξία του σε ιστορικό υψηλό των $19.000 δολαρίων, πριν σταθεροποιηθεί στις $16.000 πριν λίγες ώρες.

Η τεράστια ζήτηση του Bitcoin δημιουργεί προβλήματα στα ανταλλακτήρια, όπως στην υπηρεσία Coinbase. Οι χρήστες της είδαν τις ταχύτητες πρόσβασής τους να μειώνονται, ενώ μερικοί δεν μπορούσαν να κάνουν log-in ή να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους. Η εταιρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξήγησε πως τα προβλήματα οφείλονται στην πρωτοφανή κίνηση στο site τους.

Οι ενεργοί λογαριασμοί της Coinbase έχουν διπλασιαστεί από τον Ιανουάριο και έχουν φτάσει τα 13.3 εκατομμύρια μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Κατά καιρούς, το ανταλλακτήριο έχει σημειώσει μέχρι και 100.000 νέους πελάτες την ημέρα! Οι προσλήψεις μηχανικών υπολογιστών και υπαλλήλων εξυπηρέτησης πελατών γίνονται και αυτές με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς. Για να αντιληφθείτε την ανάπτυξη του Bitcoin και όλων των εταιριών που σχετίζονται με αυτό, απλά σκεφτείτε πως η αξία του Bitcoin τον Ιανουάριο ήταν $1.000. Με την εξωπραγματική αύξησή του τον τελευταίο καιρό, σίγουρα οι επενδυτές θα πληρώσουν αδρά για μια αξιόπιστη υπηρεσία που θα ολοκληρώνει με ταχύτητα τις συναλλαγές.