Το Android Wear περνά στην Oreo εποχή

Μικρές αλλαγές, σωρεία βελτιώσεων
08 Δεκεμβρίου 2017 06:00
Το Android Wear περνά στην Oreo εποχή

Αν και η Google αφαίρεσε στα μέσα του έτους την καρτέλα των wearable συσκευών από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, αφήνοντας έτσι χρήστες να αναρωτιούνται για το μέλλον των Android Wear συσκευών τους, φαίνεται πως το συνεχές κύμα αναβαθμίσεων των κινητών τηλεφώνων της (βλ. Pixel 2 - Android 8.1 Update) χτύπησε και την πόρτα των έξυπνων ρολογιών. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση στην οποία προέβη προγραμματιστής της εταιρίας διαμέσου της επίσημης κοινότητας των Android Wear Developers στο Google+, η διάθεση της Oreo ενημέρωσης βρίσκεται από σήμερα σε κυκλοφορία.

Η διάθεση της ενημέρωσης Android Oreo για το Android Wear ξεκινά από σήμερα. Ο χρόνος παραλαβής όμως, καθορίζεται από τον κατασκευαστή κάθε ρολογιού. - Hoi Lam

Δεν πρόκειται για μια αναβάθμιση όπως εκείνη του Android Wear 2.0, καθότι οι αλλαγές στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα είναι ανεπαίσθητες Παραταύτα, φέρει μια σωρεία μικρών νέων δυνατοτήτων, όπως η αλλαγή της έντασης της δόνησης των ειδοποιήσεων, το κλείδωμα της οθόνης ώστε να μην αντιδρά στην αφή, καθώς και ένα σύνολο βελτιώσεων που αφορούν την αυτονομία της μπαταρίας. Επιπροσθέτως, η Google συμπληρώνει, πως το Android Wear γίνεται διαθέσιμο σε επτά ακόμη περιοχές και αρκετές νέες γλώσσες συμπεριλαμβανομένων των Βέλγιο (Ολλανδικά), Τσέχικη Δημοκρατία (Τσέχικα), Ελ Σαλβαδόρ (Ισπανικά), Ονδούρα, Νιγηρία, Παραγουάη και Πορτογαλία (Πορτογαλικά).

Να σημειωθεί πως οι χρήστες του LG Watch Sport θα πρέπει να έχουν ήδη λάβει την ενημέρωση.