Έπεσε θύμα hacking το NiceHash

Εκλάπησαν Bitcoins αξίας πολλών εκατομμυρίων
08 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Έπεσε θύμα hacking το NiceHash

Η πλατφόρμα αγοράς ψηφιακών νομισμάτων NiceHash ανέφερε ότι την Τετάρτη hackers έκλεψαν το περιεχόμενο του εικονικού της πορτοφολιού, αποκτώντας ψηφιακά νομίσματα που άξιζαν πάνω από $60 εκατομμύρια δολάρια. Η παραβίαση ανακοινώθηκε την ίδια μέρα που το bitcoin κατέκτησε τα νέα ορόσημα των $13.000 και $14.000 για πρώτη φορά.

Μετά από αναφορές χρηστών ότι τα πορτοφόλια τους είχαν αδειάσει, το NIceHash διέκοψε την λειτουργία της πλατφόρμας για να διερευνήσει με ποιον τρόπο εκλάπησαν τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς και την συνολική αξία των κλοπιμαίων. Μια αναφορά του Coindesk έκανε λόγο για 4.736 Bitcoin που έκαναν φτερά με την αξία όλων αυτών να ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από $66 εκατομμύρια δολάρια έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί οι τιμές του δημοφιλούς cryptocurrency.

Είναι ένα θέμα που μας αφορά βαθύτατα και εργαζόμαστε σκληρά για να επανορθώσουμε τις επόμενες ημέρες. Εκτός από τις δικές μας έρευνες, το γεγονός έχει αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές και συνεργαζόμαστε για να επιλυθεί επειγόντως.

Εντωμεταξύ η NiceHash πρότεινε στους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους. Οι ιδρυτές του NiceHash μάλιστα έκαναν ένα livestream στο Facebook για να απολογηθούν για αυτό το περιστατικό.

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε παραβίαση αυτού του είδους καθώς το 2014, μετά από ανάλογο γεγονός, η πλατφόρμα Mt. Gox οδηγήθηκε στη χρεωκοπία.