Το Steam σταματάει τις πωλήσεις με Bitcoin

Τη στιγμή που σπάει το φράγμα των $14.000
07 Δεκεμβρίου 2017 06:30
Το Steam σταματάει τις πωλήσεις με Bitcoin

Με την τιμή του πρώτου κρυπτονομίσματος του πλανήτη, Bitcoin, να έχει κάνει τις αγορές να παραμιλούν σπάζοντας το ένα φράγμα μετά το άλλο, πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για το αν οι φήμες περί οικονομικής φούσκας είναι αληθείς. Για να καταλάβετε το πόσοι είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να αλλάζουν γνώμη για το που τελικά οδεύει το Bitcoin, φτάνει να σας πούμε πως ομάδα ανθρώπων δημιούργησε το BitcoinBubbleBurst, μια εφαρμογή η οποία κάνει χρήση εξελιγμένου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης για να υπολογίσει βάσει μαθηματικών και οικονομικών θεωριών την ημερομηνία που το κρυπτονόμισμα θα κάνει τη δραματική πτώση που αναμένουν όλοι.

Με αυτές τις ειδήσεις να κάνουν τον γύρο του κόσμου, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν αρχίσει να αναθεωρούν για τα υπέρ και τα κατά της συναλλαγής με Bitcoin. Μια από τις πρώτες επιχειρήσεις που υιοθέτησε το κρυπτονόμισμα ήταν η Valve στο διαδικτυακό κατάστημα ηλεκτρονικών παιχνιδιών, Steam. Tο btc βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές πληρωμής των χρηστών καιρό τώρα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που το επέλεξαν έναντι άλλων πιο παραδοσιακών τρόπων αγοράς παιχνιδιών. Δυστυχώς σήμερα μαθαίνουμε πως η Valve πρόκειται να γίνει μια από τις εταιρίες που θα σταματήσουν άμεσα τις συναλλαγές σε btc, αφού το τελευταίο διάστημα αυτές έχουν αποδειχθεί το λιγότερο ζημιοφόρες.

Η κύρια ανησυχία των επενδυτών αλλά κυρίως των επιχειρήσεων, είναι η τόσο ασταθής πορεία του ηλεκτρονικού νομίσματος καθώς και η τάση του να μην μπορεί να προβλεφθεί από τους ειδικούς. Κατά την ώρα της συγγραφής του άρθρου η ισοτιμία του bitcoin με το δολάριο βρίσκεται στα 1 BTC = $14,074 κάτι που σημαίνει οτι κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 14 χιλιάδων και συνεχίζει ακάθεκτο.

Η Valve δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού του Bitcoin στην πλατφόρμα της στο μέλλον και δεν έγινε λόγος για την ένταξή κάποιου νέου όπως το Ethereum ή του Litecoin. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το Bitcoin; Θα το προτιμούσατε για καθημερινές συναλλαγές;