Microsoft Whiteboard: Ένας ψηφιακός πίνακας συνεργασίας

Brainstorming και παρουσιάσεις όπως ποτέ άλλοτε
07 Δεκεμβρίου 2017 05:30
Microsoft Whiteboard: Ένας ψηφιακός πίνακας συνεργασίας

Η αναζήτηση μιας εφαρμογής ικανής να καλύψει όλες τις συνεργατικές ανάγκες (μικρών ή μεγάλων ομάδων) αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν άθλο, γι’ αυτό και η Microsoft αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της. Λόγος για τη Whiteboard (Preview) εφαρμογή, η οποία αποτελεί πνευματικό διάδοχο του απλού Whiteboard που βρίσκουμε στο SurfaceHub. Να σημειωθεί πως οι δύο εφαρμογές θα συνυπάρχουν για ένα περιορισμένο χρονικό πλαίσιο, έως την ολοκληρωτική κατάργηση της δεύτερης.

Όπως θα φαντάζεστε, πρόκειται για μια εφαρμογή που ως στόχο της έχει να “ψηφιοποιήσει” το γνωστό σε όλους λευκό πίνακα, σε μια προσπάθεια να κάνει τόσο το brainstorming όσο και τις παρουσιάσεις πιο εύκολες, ζωντανές και κατανοητές, αλλά και πιο προσβάσιμες σε εκείνους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν όσους πίνακες θέλουν, ζωγραφίζοντας ή σβήνοντας δίχως να επηρεάζουν τη δουλειά άλλων. Τέλος, επιτρέπεται η προθήκη εικόνων, καθώς και η αυτόματη χρήση όρων και ονομάτων (για την ώρα μόνο στην Αγγλική).

Η Whiteboard (Preview) αν και πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όντας σε private-beta, βρίσκεται πλέον σε δημόσια διάθεση, δωρεάν για όλους τους χρήστες των Windows 10, μέσω του Windows Store. Οι συνεργατικές δυνατότητές της ωστόσο, απαιτούν για έναν από τους χρήστες του εκάστοτε project να αποτελεί συνδρομητή του Office 356.