Νέα Snapdragon laptops από HP και Asus

Νέα ελαφριά και φορητά Windows laptops
07 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Νέα Snapdragon laptops από HP και Asus

Η κατασκευάστρια μικροεπεξεργαστών Qualcomm, από τα τέλη του περασμένου έτους είχε κάνει γνωστά τα σχέδια της να μπεί στην αγορά των Windows μηχανημάτων, καθώς είχε ανακοινώσει και πολλούς από τους συνεργάτες της σε αυτή την αποστολή. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στην καθιερωμένη Snapdragon Technology Summit στο Maui της Χαβάη, οι HP και Asus ανακοίνωσαν τα πρώτα laptops με Snapdragon επεξεργαστές.

Ο CEO της Asus παρεβρέθηκε και ανακοίνωσε αυτοπροσώπος την νέα συσκευή, Asus NovaGo, ένα πανάλαφρο και πολυχρηστικό laptop. Στην καρδιά του βρίσκεται η έκδοση 835 του γνωστού επεξεργαστή, όπως και στις ναυαρχίδες Android, ο οποίος συνδυάζεται με 8GB μνήμης RAM και 256GB UFS 2.0 χώρο αποθήκευσης. Μαζί με τον CPU της Qualcomm έρχεται και το LTE modem της εταιρίας το οποίο προσφέρει έως και 1Gbps ταχύτητα λήψης για streaming στην FHD touchscreen οθόνη (1920 x 1080) 13,3 ιντσών.

Από την μεριά της HP, τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Το νέο HP Envy x2 πρόκειται να χαρίσει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία στο κοινό αφού και αυτό έρχεται εξοπλισμένο με τον Snapdragon 835, 8GB RAM LPDDR4 και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Στα της οθόνης, η HP αποφάσισε να ενσωματώσει μια WUXGA touchscreen 12,3 ιντσών, η οποία προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 4.

Και οι δύο εταιρίες παρουσίασαν αξιοσημείωτα προϊόντα, ωστόσο οι παρουσιάσεις τους δεν στάθηκαν σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Η χρήση του Snapdragon 835 έγινε με σκοπό τη δημιουργία μηχανημάτων με αντοχή κάτω από μεγάλες επεξεργαστικές απαιτήσεις αλλά και άνεση στη χρήση. Το NovaGo υπόσχεται 22 ώρες πλήρους χρήσης με 30 μέρες σε standby mode ενώ το Enxy x2 20 ώρες πλήρους χρήσης και 700 ώρες standby.