Το Instagram θα προειδοποιεί για εικόνες που βλάπτουν την άγρια ζωή

Για πιθανώς επικίνδυνη συμπεριφορά προς τα ζώα
05 Δεκεμβρίου 2017 08:35
Το Instagram θα προειδοποιεί για εικόνες που βλάπτουν την άγρια ζωή

Έχουμε συναντήσει αρκετές φορές εικόνες στο Instagram και σε άλλα social media με ανθρώπους που για να απαθανατίσουν μια στιγμή με ένα άγριο ζώο, θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο. Μια εικόνα που είναι αποδεκτή σε εμάς, μπορεί να μην είναι αποδεκτή για κάποιον άλλο, όπως φωτογραφίες από φαινομενικά αθώο και χαρούμενο παιχνίδι με ένα ζώο, που στην πραγματικότητα είναι βασανιστήριο για αυτό.

Όπως παρατήρησε λοιπόν το National Geographic, το Instagram ετοιμάζει ένα εργαλείο το οποίο θα ενημερώνει τους χρήστες όταν θα έρχονται αντιμέτωποι με posts σχετικά με άγρια ζωή, για πιθανή συμπεριφορά η οποία βλάπτει τα ζώα και τη φύση. Το National Geographic φέρνει ως παράδειγμα μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο και μια φωτογραφία που κάποιος αγκαλιάζει ένα βραδύποδα. Μια φαινομενικά αθώα φωτογραφία μπορεί να υποκινήσει επιθετική συμπεριφορά, όπως την απομάκρυνση των ζώων από το φυσικό τους περιβάλλον και την επίδειξή τους ως ατραξιόν στους ζωολογικούς κήπους.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι τα show με τους ελέφαντες στην Ταϊλάνδη. Ενώ φαίνεται διασκεδαστικό επιφανειακά, έχει αποδειχτεί πως η κακοποίησή τους είναι δεδομένη πίσω από τη σκηνή, έτσι ώστε τα ζώα να είναι υπάκουα. Το ίδιο συμβαίνει με τις τίγρεις τις οποίες ναρκώνουν για να παραμένουν ήρεμες.

Μας νοιάζει η κοινότητά μας, συμπεριλαμβανομένων των ζώων και της άγριας ζωής, τα οποία είναι σημαντικό κομμάτι της πλατφόρμας. Νομίζω πως είναι σημαντικό για την κοινότητα να είναι πιο προσεκτική και ενημερωμένη τώρα. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί και να τους μορφώσουμε. – Emily Cain, εκπρόσωπος Instagram