Ο πρώτος Falcon Heavy της SpaceX θα μεταφέρει ένα Tesla Roadster στον Άρη

Υπό τη μουσική υπόκρουση “Space Oddity” του David Bowie
02 Δεκεμβρίου 2017 14:09
Ο πρώτος Falcon Heavy της SpaceX θα μεταφέρει ένα Tesla Roadster στον Άρη

Οι πρώτες πτήσεις ενός πυραύλου δεν μπορούν να μεταφέρουν πολύτιμο φορτίο, αφού οι πιθανότητες κάτι να πάει στραβά είναι πολλές. Στην πρώτη αποστολή του Red Dragon της SpaceX, το μυστικό φορτίο ήταν ένα τεράστιο κεφάλι τυριού, εμπνευσμένο από τους Monty Python και ένα φίλο του Elon Musk. Τώρα, στην πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy, οι δύο εταιρίες του Elon Musk, SpaceX και Tesla, θα έρθουν πιο κοντά από ποτέ.

Σύμφωνα με tweet από τον επίσημο λογαριασμό του, ο CEO των εταιριών ανακοίνωσε πως η παρθενική εκτόξευση του Falcon Heavy πυραύλου θα γίνει τον επόμενο μήνα, από την ίδια πλατφόρμα που εκτοξεύτηκε η αποστολή του Apollo 11. Σκοπός του Falcon Heavy θα είναι να μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Για να αποδείξει τις ικανότητες φορτίου του πανίσχυρου πυραύλου, ο Elon Musk σκοπεύει να “φορτώσει” σε αυτόν, το προσωπικό του Tesla Roadster, για να εκτοξευθεί υπό τη μουσική υπόκρουση του Space Oddity από τον David Bowie. Έτσι, όπως αναφέρει, το Roadster “θα μείνει στο βαθύ διάστημα για ένα δισεκατομμύριο χρόνια αν δεν ανατιναχθεί κατά την εκτόξευση”.

Ωστόσο, οι τεχνικές δυσκολίες είναι πολλές. Η εκτόξευση του Falcon Heavy έχει καθυστερήσει και επαναπρογραμματιστεί ήδη δύο φορές. Εκπρόσωποι της SpaceX έχουν τονίσει επανειλημμένα πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί ένας πύραυλος που αποτελείται από τρεις Falcon 9. Ο ίδιος ο Musk σε συνέντευξη Τύπου μέσα στη χρονιά είχε πει πως είναι αρκετά πιθανό να μην καταφέρει ο Falcon Heavy να τεθεί σε τροχιά την πρώτη φορά που θα φύγει από την ατμόσφαιρα. Εφόσον η περίπτωση καταστροφής του Falcon Heavy είναι μια πιθανή πραγματικότητα, ο Musk είχε δηλώσει από την αρχή πως το φορτίο του θα είναι “το πιο ανόητο πράγμα που μπορούμε να σκεφτούμε”. Μάλλον ο Musk έχει αποφασίσει πως θα αποχωριστεί το αγαπημένο του Roadster…με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.