Η Google Assistant μπορεί να προσφέρει τοπικές υπηρεσίες

"Ok Google, βρες μου έναν ηλεκτρολόγο"
02 Δεκεμβρίου 2017 05:15
Η Google Assistant μπορεί να προσφέρει τοπικές υπηρεσίες

Η ψηφιακή βοηθός της Google φαίνεται να εξοπλίζεται διαρκώς με νέες ικανότητες, όπως η πρόσφατη προσθήκη σχετικά με την επιδιόρθωση τεχνικών ζητημάτων της συσκευής σας. Σε νέα ενημέρωση - που για την ώρα αφορά κατ’ αποκλειστικότητα τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής - η Google Assistant απέκτησε τη δυνατότητα “προσφοράς” τοπικών υπηρεσιών (βλ. Ηλεκτρολογικά, Υδραυλικά, κ.α.).

Αυτό σημαίνει πως με τη φράση: “OK Google, βρες μου έναν Υδραυλικό,” και ύστερα της απάντησης μερικών απλών ερωτήσεων που ως σκοπό τους έχουν τη στοχοποίηση του προβλήματος, η ψηφιακή βοηθός θα είναι σε θέση να εντοπίσει τη σωστή υπηρεσία που βρίσκεται στην περιοχή σας. Αυτό έγινε δυνατό ελέω της νέας συνεργασίας της εταιρίας με τις υπηρεσίες HomeAdvisor και Porch, που ειδικεύονται στην παροχή ενός εθνικού δικτύου εμπειρογνωμόνων στον τομέα της φροντίδας του σπιτιού.

Άγνωστο παραμένει το αν θα δούμε τη δυνατότητα αυτή σε Ευρωπαϊκά εδάφη, δεδομένων των διαφορετικών προσεγγίσεων που ακολουθεί σε άλλες περιοχές. Στην Ινδία για παράδειγμα, παρουσίασε την Areo, μια εφαρμογή που λειτουργεί ως συγκεντρωτική πλατφόρμα παροχής πάσης λογής υπηρεσιών (βλ. Delivery Φαγητού, Καλλυντικά, Συντήρηση Σπιτιού, Επισκευές, Γυμναστική, Φυσιοθεραπεία, κ.α.).

Tags: