Το Play Store απαγορεύει τις διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος

Για όσες εφαρμογές δεν είναι οθόνες κλειδώματος
02 Δεκεμβρίου 2017 06:00
Το Play Store απαγορεύει τις διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος

Στην εποχή της πληροφορίας και του ίντερνετ είναι κάπως δύσκολο να γλιτώσουμε από τις διαφημίσεις αφού πλέον εμφανίζονται παντού στους υπολογιστές μας, στα παιχνίδια μας, ακόμη και στα κινητά μας χάρη σε κάποιους προγραμματιστές. Για αυτό η Google  αποφάσισε να καταργήσει ίσως τη χειρότερη μορφή διαφημίσεων αυτές που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος και πολλές φορές παραπέμπουν σε κακόβουλο λογισμικό.

Μέσα από μια ενημέρωση του Google Play Policy Center, αποκαλύφθηκε ότι θα απαγορευθούν εφαρμογές από το ηλεκτρονικό κατάστημα που εισάγουν διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος του κινητού, με τη μόνη εξαίρεση να είναι εάν ο αποκλειστικός σκοπός της εφαρμογής είναι οθόνη κλειδώματος, κάτι που σημαίνει ότι δε θα ξαναδούμε διαφημίσεις σε εφαρμογές που είναι VPN και scanners κακόβουλου λογισμικού. Κάποιοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι οι διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος αποτελούν τρωτό σημείο στην ασφάλεια του κινητού αφού κρατώντας πατημένη τη διαφήμιση για μερικά δευτερόλεπτα την ανοίγει στον browser, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας του τηλεφώνου όπως pin και δακτυλικά αποτυπώματα.

Προς το παρόν η Google δεν έχει ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει να απαγορεύει τις εν λόγω εφαρμογές, αλλά πολύ σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και από την εταιρία.