Τα αυτόνομα οχήματα της Waymo έχουν διανύσει 6.4 εκ. χιλιόμετρα

Η υπηρεσία τύπου ταξί της εταιρίας βρίσκεται πολύ κοντά
30 Νοεμβρίου 2017 05:30
Τα αυτόνομα οχήματα της Waymo έχουν διανύσει 6.4 εκ. χιλιόμετρα

Αν κάποιος θέλει περισσότερα πειστήρια για να δεχτεί πως η Waymo ετοιμάζει τη δική της υπηρεσία τύπου “ταξί” αυτόνομων οχημάτων, αρκεί να αναφέρουμε πως η εταιρία - θυγατρική της Google - μόλις ανακοίνωσε ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητά της κατάφεραν να διανύσουν συλλογικά περίπου 6.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ο εορτασμός όμως του συμβάντος δεν αφορά κατά κόρον το πλήθος των χιλιομέτρων, αλλά το ρυθμό με τον οποίο τα κατάφερε. Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν 18 ολόκληροι μήνες για να διανύσουν 1.6 εκ. χλμ, ενώ κατάφεραν να φτάσουν τα 3.2 εκ. χλμ σε 14 μήνες. Το ποσό των χιλιομέτρων συνέχισε να αυξάνεται αντιστρόφως ανάλογα των μηνών, σημειώνοντας 4.8 εκ. χλμ σε 8 μήνες, ενώ τέλος αγγίζοντας τα 6.4 εκ. χλμ σε μόλις 6 μήνες. Οι δοκιμαστικές αυτές διαδρομές έγιναν σε δημόσιους δρόμους, αν και η Waymo περιορίστηκε σε πόλεις της Καλιφόρνια, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, στο Όστιν του Τέξας και το Κίρκλαντ της Ουάσιγκτον.

Επιπροσθέτως των τόσων πραγματικής οδήγησης χιλιομέτρων, η εταιρία δε δίστασε να καυχηθεί και για την προσθήκη ακόμη 4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων που διένυσαν τα συστήματά της σε προσομοιώσεις, δίνοντας τους αρκετή εμπειρία ώστε να τοποθετηθούν στους δρόμους δίχως την ύπαρξη κάποιου οδηγού. Τα αυτόνομα οχήματα της Waymo όπως υπαινίχθη η εταιρία, θα βρίσκονται εντός ολίγου καιρού στη διάθεση του κοινού ως μια υπηρεσία που θα τους προσφέρει μετακίνηση στη δουλειά, στο σχολείο, στο super-market και πολλά ακόμη μέρη.