Το δίκτυο του Bitcoin καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από 159 χώρες

Τρομακτικές οι προβλέψεις για το μέλλον
25 Νοεμβρίου 2017 05:30
Το δίκτυο του Bitcoin καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από 159 χώρες

Με το Bitcoin να γίνεται ένα από τα πιο καυτά θέματα της επικαιρότητας, αφού η τιμή του έχει ξεπεράσει τα 8 χιλιάδες δολάρια ανά μονάδα, μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως στις ανάγκες αυτού του άυλου νομίσματος. Οι Βρετανοί ερευνητές του PowerCompare στα πλαίσια ενός project, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο πυρήνας του δικτύου του Bitcoin, δηλαδή των miner, καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζονται 159 χώρες σε όλο τον κόσμο, ακόμα περισσότερη και από 20 Ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα των δίκτυο των "ηλεκτρονικών μεταλλωρύχων" καταναλώνει ετησίως 29,05 TWh, νούμερο το οποίο καλύπτει το 0,13% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκριτικά, φανταστείτε πως στην ήπειρο της Αφρικής, οι χώρες που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από αυτή είναι η Αίγυπτος (πληθυσμός 95.7 εκατομμύρια), η Νότια Αφρική (πληθυσμός 56 εκατομμύρια) και η Αλγερία (πληθυσμός 40.6). Στην Ελλάδα καταναλώνουμε 53.000.000.000 KWh ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο, αριθμός που αποτελεί περίπου το 54.81% των παγκόσμιων ενεργειακών αναγκών mining και μας τοποθετεί στην 46η θέση παγκοσμίως. Με άλλα λόγια, οι ενεργειακές απαιτήσεις του Bitcoin mining σε όλο τον κόσμο χρειάζονται το μισό ηλεκτρισμό της Ελλάδας.

Οι ερευνητές πέρα από τα δεδομένα της παρούσας χρονικής περιόδου, δημιούργησαν κάποιες εκτιμήσεις για το κοντινό μέλλον, οι οποίες καταλήγουν στο ότι αν η πρόοδος του Bitcoin συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς, κατά τον Οκτώβριο του 2019 το δίκτυο των miner θα απαιτεί όσο ρεύμα χρειάζεται και το Ηνωμένο Βασίλειο.