Το Facebook έκρυψε το "delete" από τις αναρτήσεις

Πανικός προκλήθηκε στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου
21 Νοεμβρίου 2017 05:45
Το Facebook έκρυψε το

Όντας μια πλατφόρμα που δε σταματά να αναπτύσσεται ποτέ, το Facebook συνεχώς δοκιμάζει καινούρια πράγματα και εφαρμογές που μπορεί να κάνουν την εμπειρία των χρηστών καλύτερη. Το γενικό πλάνο των κατασκευαστών της σελίδας είναι να τεστάρουν τα νέα χαρακτηριστικά σε μικρές ομάδες ανθρώπων πριν την δημόσια ανακοίνωση, με σκοπό τη συλλογή αντιδράσεων και στατιστικών.

Ένα τέτοιο περιστατικό είναι η αιτία που πλήθος ανθρώπων βρέθηκαν πανικόβλητοι να ζητούν βοήθεια από το τμήμα υποστήριξης του Facebook, όταν ξαφνικά η επιλογή να διαγράψουν κάποια ανάρτηση από το προφίλ τους, είχε εξαφανιστεί. Πολλοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μέσω του Twitter με την τεχνική υποστήριξη η οποία ανέφερε πως η επιλογή “Delete” είχε απλά μεταφερθεί μέσα στο πάνελ διαχείρισης Activity Log, όπως αναφέρει το Venturebeat.

Κατά πολλούς αυτή ίσως να ήταν μια κίνηση του Facebook να ωθήσει τους χρήστες στην επιλογή του “Hide From Timeline” (Απόκρυψη από το Χρονολόγιο), για να μην δεσμεύεται να διαγράφει παλιά post μετά το πέρας του νόμιμου χρονικού ορίου. Να τονίσουμε πως αυτό έγινε σε περιορισμένο αριθμό χρηστών της desktop έκδοσης και εμείς δεν ήρθαμε σε επαφή με τη συγκεκριμένη αλλαγή. Οι Android και iOS εκδόσεις συνέχισαν να διαθέτουν την επιλογή "delete post".

Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτό; Διαγράφετε ή απλά κρύβετε παλιές, ανεπιθύμητες αναρτήσεις; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: