Η Google Assistant μπορεί και λύνει προβλήματα της συσκευής σας

Περιορισμένη ακόμη η λειτουργία σε κοινό και δυνατότητες
20 Νοεμβρίου 2017 05:30
Η Google Assistant μπορεί και λύνει προβλήματα της συσκευής σας

Μέχρι σήμερα οι ενέργειες αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων του κινητού σας τηλεφώνου ήταν δύο, είτε θα ψάχνατε στο Google για DIY λύσεις, είτε θα στέλνατε τη συσκευή σας για επισκευή στον πάροχό σας. Φαίνεται όμως πως η Google θέλει να το αλλάξει αυτό - όσον αφορά τουλάχιστον τις Android συσκευές - προσάπτοντας νέες δυνατότητες στην Google Assistant.


Σύμφωνα με αναφορά του AndroidPolice, ένα πολύ μικρό ποσοστό χρηστών της τελευταίας dev-preview του Android 8.0 Oreo απέκτησε πρόσβαση σε αυτές τις δυνατότητες. Για παράδειγμα, με μια και μόνο ερώτηση: “Γιατί το κινητό μου τηλέφωνο δεν φορτίζει έως το 100%;”, ο Assistant της εταιρίας ξεκινά έναν benchmark έλεγχο της μπαταρίας της συσκευής σας, παρουσιάζοντας ως αποτέλεσμα τόσο το επίπεδο λειτουργίας της, όσο και ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να συνάντησε κατά τη διεξαγωγή του (πχ. Wakelocks εφαρμογών). Ύστερα της εξάντλησης όλων των επιλογών διόρθωσης, ο ψηφιακός βοηθός της Google προτείνει επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της, μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή chat.

Άγνωστη παραμένει τόσο η ευρύτερη διάθεση της νέας αυτής λειτουργίας - έστω και υπό τη μορφή κάποιου beta προγράμματος - όσο και η διεύρυνση των δυνατοτήτων της.