Το Atlas ρομπότ της Boston Dynamics κάνει κωλοτούμπες στον αέρα

Εντυπωσιακό για ύψος 1.80m και 150 κιλά
19 Νοεμβρίου 2017 08:26
Το Atlas ρομπότ της Boston Dynamics κάνει κωλοτούμπες στον αέρα

Δεν πέρασαν παρά μερικές μέρες μετά την παρουσίαση του SpotMini της Boston Dynamics και η εταιρία έρχεται να μας εκπλήξει ξανά με την εξέλιξη του διάσημου ρομπότ της, Atlas. Το video που δόθηκε στη δημοσιότητα εντυπωσιάζει, αφού απεικονίζει ένα ρομπότ ύψους 1.80m και βάρους 150 κιλών, να πραγματοποιεί με άνεση και χάρη γυμναστικές επιδείξεις με άλματα, ακόμα και μια ανάποδη κωλοτούμπα.

Η χάρη του Atlas είναι άξια αναφοράς, αφού πραγματοποιεί ευθεία άλματα πάνω σε πλατφόρμες, γυρίζει με άλμα γύρω από τον άξονά του για να κοιτάξει στην αντίθετη κατεύθυνση, πηδάει από την πλατφόρμα στο έδαφος και όλα αυτά με σχεδόν ανθρώπινη άνεση. Το αποκορύφωμα βέβαια της επίδειξης είναι η ανάποδη κωλοτούμπα που βρίσκει τον Atlas να προσγειώνεται στα δύο του πόδια και να το πανηγυρίζει ανάλογα. Στιγμιαία μάλιστα κατά την προσγείωση, αν παρατηρήσετε, σηκώνει τα δύο του χέρια για να ισορροπήσει.

Μείνετε μέχρι το τέλος του video και για μερικά fails, επειδή στη Boston Dynamics ξέρουν πόσο αρέσει στους ανθρώπους να βλέπουν τα ρομπότ να αποτυγχάνουν.