Τα σχέδια της Κίνας για το διάστημα

Περιλαμβάνουν ανάπτυξη πυρηνικού διαστημικού σκάφους
19 Νοεμβρίου 2017 08:22
Τα σχέδια της Κίνας για το διάστημα

Η China Aerospace Science and Technology Corporation, ο μεγαλύτερος ανάδοχος έργων του διαστημικού προγράμματος της Κίνας, έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδιά της για την ανάπτυξη ενός διαστημικού οχήματος βασισμένου στην πυρηνική τεχνολογία, ωστόσο δεν πρόσφερε λεπτομέρειες γύρω από αυτό.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του μελλοντικού σχεδιασμού του διαστημικού προγράμματος της Κίνας έως και το 2040. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την επέκταση της Long March οικογένειας πυραύλων, τους οποίους η Κίνα χρησιμοποιεί από τη δεκαετία του ’70. Το Long March 8 αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και θα είναι χαμηλού κόστους, επιτρέποντας στην CASC να ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες εκτόξευσης άλλων χωρών. Ένα επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό σκάφος θα χρησιμοποιηθεί στο χώρο του διαστημικού τουρισμού μέχρι το 2025.

Η Κίνα σκοπεύει να μετατρέψει σε επαναχρησιμοποιούμενους όλους τους πυραύλους της σειράς Long March, σε λιγότερο από 20 χρόνια. Θέλει επίσης να αναπτύξει νέα διαστημικά οχήματα μέχρι το 2040. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ταξίδια στο βαθύ διάστημα, για εξόρυξη αστεροειδών και για τη δημιουργία γιγαντιαίων κατασκευών, όπως μια διαστημική βάση που θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια.

Tags: