Ταχύτατο WiFi σε πτήση

Την αρχή κάνουν Emirates και Cathay Pacific
18 Νοεμβρίου 2017 05:00
Ταχύτατο WiFi σε πτήση

Με το internet να γίνεται ανθρώπινη ανάγκη για μικρούς και μεγάλους πλέον, οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ενσωματώσει εναέρια σύνδεση στο διαδίκτυο για τους επιβάτες τους, σε πλήθος αεροσκαφών και γραμμών μεταφοράς. Λόγω της θέσης των αεροσκαφών, είναι δύσκολο να βασιστούν σε τεχνολογίες όπως τα επίγεια ασύρματα τηλεφωνικά και άλλα δίκτυα, με αποτέλεσμα οι ταχύτητες σύνδεσης στις εναέριες καταστάσεις των σκαφών, να καταλήγουν να είναι υπερβολικά χαμηλές και πολλές φορές ασταθείς.

Μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιριών έχει σπεύσει να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις προσφοράς internet με σκοπό να προσφέρουν καλύτερες και πιο σταθερές υπηρεσίες στους επιβάτες. Όλο αυτό προκύπτει από το γεγονός πως η πλειοψηφία των επιβατών έχει ως κριτήριο την σύνδεση που προσφέρει η εκάστοτε εταιρία για να αποφασίσει με ποια θα ταξιδέψει.

Δυο από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, η Emirates και η Cathay Pacific, αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω στα ασύρματα δίκτυα των αεροσκαφών τους, στοχεύοντας τεράστιες ταχύτητες σύνδεσης. Συγκεκριμένα η Emirates πρόκειται να αναβαθμίσει την σύνδεση σε όλο τον στόλο των Boeing 777x που έχει στην κατοχή της με πρόσβαση 50Mbps μέχρι τα τέλη του 2020. Αντίστοιχα η C. Pacific συνεργάστηκε με την GoGo η οποία θα εγκαταστήσει στα αεροπλάνα της εταιρίας το σύστημα σύνδεσης μέσω δορυφόρου.