HTC Vive Focus: Το νέο standalone ασύρματο VR headset

Το αντίπαλο δέος του Oculus Go
14 Νοεμβρίου 2017 12:37
HTC Vive Focus: Το νέο standalone ασύρματο VR headset

Κατά τη διάρκεια του φετινού Developer Conference της HTC στο Πεκίνο, η εταιρία αποφάσισε να ανακοινώσει το νέο της standalone VR headset. Λόγος για το φορητό Vive Focus, το αντίπαλο δέος του Oculus Go που ήρθε για να μεταφέρει τη VR εμπειρία από το σαλόνι του σπιτιού σας, πρακτικά παντού. Πρόκειται φυσικά για μια wireless συσκευή που δεν απαιτεί τη χρήση κάποιου σταθερού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου, αφού φέρει το δικό της hardware. Το Vive Focus έρχεται εξοπλισμένο με έναν Snapdragon 835 επεξεργαστή της Qualcomm, ενώ κάνει χρήση μιας υψηλής ανάλυσης AMOLED οθόνης. Ο φορητός σχεδιασμός του επιτρέπει στη συσκευή έως και 6DoF (abbr. Degrees of Freedom) δίχως τη χρήση εξωτερικών αισθητήρων/καμερών, παραταύτα, η εταιρία υπόσχεται εφάμιλλες προδιαγραφές με εκείνες του Vive των $599 δολαρίων.

Μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών του ξεχωρίζει το Link, η δυνατότητα δύο ή περισσοτέρων Focus να συνδεθούν μεταξύ τους για λόγους κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να προβεί προσοδοφόρο τόσο σε καταστάσεις multiplayer gaming, όσο και σε meeting εταιριών με παραρτήματα παγκοσμίως.

Αν και η εταιρία απέφυγε να αναφερθεί στην τιμή και την ημερομηνία διάθεσης της συσκευής, δεδομένης της οικονομικής προσιτότητας (βλ. $199) του Oculus Go θα έχουμε να κάνουμε - λογικά - με μια budget συσκευή. Ελέω του mobile στόχου όμως της δεύτερης, και των “εφάμιλλων” χαρακτηριστικών της πρώτης με το μεγάλο - και πιο ακριβό - αδερφάκι της, ίσως και να κάνουμε λάθος. Ο χρόνος θα δείξει την τιμολογιακή στρατηγική που θα αποφασίσει να ακολουθήσει η εταιρία με το Focus.