Νέα ROG μητρική από την ASUS

Mini-ITX Ζ97
21 Αυγούστου 2014 13:14
Νέα ROG μητρική από την ASUS

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, η Asus είχε δείξει στην Computex την νέα Maximus VII Impact, μία Mini-ITX μητρική βασισμένη στο Z97 chipset της Intel και πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση. H νέα μητρική αποτελεί εξέλιξη της Maximus Impact VI που είχε εντυπωσιάσει με τα χαρακτηριστικά που είχε για το μέγεθος της και η Maximus VII Impact έχει στόχο να θέσει τον πήχη ακόμη υψηλότερα.

Όντας Mini-ITX, για να συνυρπάξουν τα χαρακτηριστικά της έχει γίνει χρήση περισσότερων PCB. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της είναι 2 υποδοχές RAM DDR3, μια θύρα PCIe 3.0 x4 για σύνδεση συσκευών με πρωτόκολλο M.2, μία mini-PCIe θύρα με προεγκατεστημένη Wi-Fi κάρτα, μία θύρα PCIe 3.0 x 16 και 4 θύρες SATA 3.

Η Maximus VII Impact ανήκει στην ROG σειρά της ASUS πράγμα που σημαίνει ότι τον ήχο αναλαμβάνει μία SUPREME FX κάρτα ήχου. Ακόμη, αυτό σημαίνει την χρήση των τελευταίων προγραμμάτων για τον έλεγχο των BIOS, του ήχου και άλλων παραμέτρων.

Με την επίσημη παρουσίαση να είναι γεγονός, η μητρική αναμένεται σύντομα να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, ενώ η τιμή της είναι άγνωστη όσο γράφονται αυτές οι γραμμές.

Tags: