Το νέο Local App από το Facebook

Ξεκάθαρος ανταγωνιστής του yelp
12 Νοεμβρίου 2017 06:05
Το νέο Local App από το Facebook

Δεν θα ήταν απίθανο να μη γνωρίζετε καν την εφαρμογή Events που παρουσίασε και κυκλοφόρησε το κοινωνικό δίκτυο του Facebook πριν περίπου ένα χρόνο. Η εταιρία δημιούργησε την εφαρμογή με στόχο να βοηθήσει το κοινό να οργανώνει εξόδους με φίλους, καθώς και να δημιουργεί τα δικά του events μέσα από την πλατφόρμα, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν βάσει προγράμματος. Το App δεν αναγνωρίστηκε σχεδόν καθόλου από τον κόσμο, κάτι που έκανε το project να εγκαταλειφθεί πολύ γρήγορα από τον οργανισμό.

Σήμερα το Facebook αποφάσισε να ξανακάνει μια προσπάθεια λανσάροντας το νέο Facebook Local App. Πρόκειται για μια εφαρμογή που θυμίζει πολύ αυτή του Yelp, έχοντας ως επίκεντρο ένα τοπικό χάρτη και τα σημεία ενδιαφέροντος μαρκαρισμένα. Οι χρήστες θα μπορούν μέσα από την εφαρμογή να βλέπουν καταστήματα και τις πληροφορίες τους (βαθμολογία, ώρες λειτουργίες, τηλέφωνα επικοινωνίας κλπ) και να οργανώνουν εξόδους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η υπεύθυνη προϊόντος του Local App, Aditya Koolwal δήλωσε στο Techcrunch πως στόχος είναι να κάνει πιο εύκολο στους χρήστες τη συλλογή πληροφοριών για καταστήματα. Αυτή η δήλωση ωστόσο, δημιουργεί το ερώτημα του γιατί να υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή για τον σκοπό αυτό, όταν με το νέο update του Facebook App υπάρχει Local Tab. Στο ερώτημα δεν έχει αναφερθεί κανένα στέλεχος της εταιρίας.

Tags: