SpinX | Το πρώτο ρομπότ καθαρισμού τουαλέτας

Όλα καθαρά σε 90 δευτερόλεπτα
12 Νοεμβρίου 2017 08:31
SpinX | Το πρώτο ρομπότ καθαρισμού τουαλέτας

Έχουμε ρομπότ που σκουπίζουν, που πλένουν πιάτα, που καθαρίζουν τα παράθυρα, που κουρεύουν το γρασίδι, που κάνουν τέλος πάντων αρκετές από τις δουλειές του σπιτιού, αλλά το καθάρισμα της τουαλέτας παραμένει πεισματικά ανθρώπινη υποχρέωση.

Το SpinX αυτοχαρακτηρίζεται ως το πρώτο πλήρες αυτόματο ρομπότ καθαρισμού τουαλέτας και υπόσχεται να σας απαλλάξει από αυτή την…όχι και τόσο ευχάριστη, αλλά απαραίτητη εργασία.

Το ρομπότ ενσωματώνεται στην πλάτη της λεκάνης. Οι αισθητήρες του αναγνωρίζουν το εσωτερικό σχήμα της τουαλέτας και η ρομποτική βούρτσα αναπτύσσεται και πιάνει δουλειά, εκτοξεύοντας μία ροή νερού και σαπουνιού. Έπειτα, αφού αυτο-καθαριστεί με τον ίδιο τρόπο, στεγνώνει με μια γρήγορη περιστροφή και κρύβεται ξανά στη θέση της. Το SpinX δεν ξεχνάει και το καπάκι της τουαλέτας, το οποίο καθαρίζει επίσης με εκτοξευόμενο νερό και σαπούνι και στεγνώνει με αέρα από δύο αεραγωγούς.

Το SpinX σχεδιάζεται για να αντέχει το βάρος 150 κιλών και ταιριάζει στο 98% των τουαλετών. Η μπαταρία του διαρκεί για 30 καθαρισμούς, πριν συνδεθεί για φόρτιση. Το project έχει συμπληρώσει ήδη το στόχο των $50.000 στο Kickstarter και η απλή έκδοση του SpinX κοστίζει $199. Το προϊόν αναμένεται να φτάσει στους καταναλωτές τον Ιούνιο του 2018.